TítolThe Baha´is

TraduccionsLos bahá´í, Els bahá´í

DirectorWestWind Pictures

Any2016

PaísCanadà

Paraules Clau Documental històric, Filosofia bahá´í, Bahaisme al Canadà,

SinopsiDocumental televisiu produït per la cadena canadenca ´Vison TV´ sobre els principis de la fe bahá´í, la seva història, l´arribada dels primers bahá´ís a Canadà l´any 1898, i el testimoniatge de diversos bahaistes canadencs. Els productors del documental subratllen la intenció explícita del documental de cara a promoure una cara positiva de la religió i la seva influència a favor d´una societat més justa i pacífica.


FE BAHÁ'Í

TítolTo Light a Candle

TraduccionsPara encender una vela, Per encendre una espelma

DirectorMaziar Bahari

Any2014

PaísIran

Paraules Clau Documental, Filosofia bahá´í, Educació, Bahaisme a Iran,

SinopsiDocumental sobre la realitat del bahaisme a Iran, on, tot i ésser la minoria religiosa més significativa del país, es troba en una situació de persecució, evitant que els joves bahá´í puguin accedir a l´educació. El documental subratlla com, davant d´aquesta realitat, el «Baha´i Institute for Higher Education» (Institut Bahá´í per a l´Educació superior) es va establir l´any 1987 de cara a oferir als joves bahá´í l´oportunitat d´accedir a l´educació superior, marcant així el triomf del coneixement sobre la intolerància.


FE BAHÁ'Í

TítolThe Gardener

TraduccionsEl jardinero, El jardiner

DirectorMohsen Makhmalbaf

Any2012

PaísIran

Paraules Clau Drama moral, Religió, Filosofia bahá´í, Bahaisme a Iran,

SinopsiDrama documental filmat en part al jardí dels Bahá´í de la Muntanya del Carmel, a Israel, que representa un diàleg entre un pare i el seu fill sobre la religió en general, on el pare defensa la seva importància i el fill posa en dubte el seu sentit. Durant el diàleg els personatges parles del Bahaisme, religió prohibida al seu país d´origen (Iran) i sobre el significat de la violència religiosa. Degut a la temàtica del film i a la referència explícita al bahaisme, el director iranià Mohsen Makhmalbaf va rebre nombroses crítiques per part de les autoritats del seu país.


FE BAHÁ'Í

TítolIranian taboo

TraduccionsTabú iraní, Tabú iranià

DirectorReza Allamehzadeh

Any2012

PaísIran

Paraules Clau Documental, Religió, Filosofia bahá´í, Bahaisme a Iran,

SinopsiDocumental sobre la persecució dels creients bahá´í a Iran. El film està bàsicmanet constituït pel testimoniatge d´algunes víctimes d´aquesta persecució que ara resideixen a diferents llocs del mon, així com entrevistes - realitzades de forma clandestina - a polítics i acadèmics d´Iran que parlen sobre la situació del bahaisme a Iran.


FE BAHÁ'Í

TítolEducation Under Fire

TraduccionsEducación bajo fuego, Educació sota foc

DirectorJeff Kaufman

Any2011

PaísEstats Units

Paraules Clau Documental, Filosofia bahá´í, Educació, Bahaisme a Iran,

SinopsiAquest documental tracta sobre la persecució dels creients bahá´í a Iran avui, així com la seva exclusió del sistema educatiu a causa de la seva fe. El documental subratlla la lluita del «Baha´i Institute for Higher Education» (Institut Bahá´í per a l´Educació superior), creat l´any 1987, de cara a poder oferir al joves bahaistes l´educació superior que els denega l´estat, raó per la qual 30 membres d´aquests institució has patit empresonament per motius de seguretat nacional.


FE BAHÁ'Í

TítolThe Wayfarer

TraduccionsEl caminante, El caminant

DirectorJess Firth

Any2008

PaísEstats Units

Paraules Clau Documental,

SinopsiDocumental realitzat per promoure el coneixement del bahaisme i els seus principis, accentuant la situació de persecució i discriminació que afronten els seus creients a diversos països, així com les diferents activitats socials que porten a terme els bahaistes, tant a nivell local com a nivell de les Nacions Unides. El format del documental gira al voltant del presentador i director, el qual viatja a diverses parts del món on hi ha presència bahá´í (Israel, Egipte, Estats Units, el Regne Unit, India, etc.) on entrevista personatges bahá´í que expliquen la seva situació i les seves creences, així com la història del bahaisme.


FE BAHÁ'Í

TítolBahai Faith - A Way Forward

TraduccionsFe Bahá´í - Un paso adelante, Fe Bahá´í - Un pas endavant

DirectorRyan Haidarian, Leyla Haidarian

Any2007

PaísSudàfrica

Paraules Clau Documental, Filosofia bahá´í, Bahaisme a Sudàfrica,

SinopsiDocumental que té com a objectiu presentar els principis de la fe bahá´í, junt amb el testimoniatge de tres fidels bahaistes sud-africans que expliquen les accions que porten a terme en coherència amb la seva fe, com ara una mare de família que va convertir casa seva en un orfenat que acull nens víctimes de la violència als carrers, un economista i emprat del govern que ha desenvolupar un programa per tal que les persones amb ingressos modestos puguin estalviar i adquirir habitatge, i una noia que ha desenvolupat un programa d´educació tècnica en ordinadors i en igualtat de gèneres al treball. Tots ells testimonien com la seva fe ha estat la inspiració i constitueix la guia per portar endavant aquests projectes.


FE BAHÁ'Í

TítolBahais in My Backyard

TraduccionsBahá´ís en mi patio trasero, Bahá´ís en el meu pati posterior

DirectorNaama Pyritz, Asaf Shafir

Any2007

PaísIsrael

Paraules Clau Documental, Filosofia bahá´í, Bahaisme a Israel,

SinopsiBreu documental sobre la fe bahá´í realitzat principalment al voltant del Centre Bahá´í Internacional del Mont Carmel a Haifa, Israel, on s´exposa l´essència del pensament i la història d´aquesta religió. El documental inclou una breu entrevista amb la neta del fundador del bahaisme, Nigar Bahai Amsalem.


FE BAHÁ'Í

TítolLe secret de notre siècle

TraduccionsThe Secret of Our Century, El secreto de nuesto siglo, El secret del nostre sgle

DirectorMartine Caillard, Bahiyyih Nakhjavani-Dahl

Any2002

PaísFrança

Paraules Clau Documental biogràfic, Baha´u´llah, Història del bahaisme, Bahaisme a l´Orient Mitjà,

SinopsiDocumental francès que presenta la vida de Baha´u´llah, títol pel qual es coneix Mirzá Hussayn-Alí (1817-1892), fundador del bahaisme. El film segueix la vida del personatge des del seu primer exili, l´any 1852, fins la seva ascensió, l´any 1892, subratllant tant les penúries que va haver de patir, així com la seva visió del món i de la religió.


FE BAHÁ'Í

TítolCome Back, Africa

TraduccionsÁfrica en crisis, Àfrica en crisi

DirectorLionel Rogosin

Any1959

PaísSudàfrica

Paraules Clau Drama documental, Drama social, Filosofia bahá´í, Bahaisme a Sudàfrica,

SinopsiDrama documental de caire històric centrat en la vida d´una família Zulu que es veu obligada a deixar la terra dels seus avantpassats per anar a la capital sud-africana, on s´hi troben amb la repressió racista dels anys 50, particularment envers els miners, que surten representats al film mitjançant els personatges principals. El film dedica 12 minuts a parlar de la Fe Bahá´í i la seva filosofia, fet que resulta encara més sorprenent considerant que el director tenia un rerefons jueu. Es tracta de la primera producció cinematogràfica internacional que fa una menció formal del bahaisme i que inclou una discussió sobre la seva filosofia.


FE BAHÁ'Í

«  »
Elimina la imatge

Títol

Traduccions

Director

Any

País

Paraules clau

Sinopsi

SEGUR QUE HO VOLS ELIMINAR?
Aquesta acció NO es pot desfer
ELIMINAR
Cancel·lar
Desar
Cancel·lar