TítolLove Different

TraduccionsAma diferent, Estima diferent

DirectorAnthony Hackett

Any2016

PaísEstats Units

Paraules Clau Comèdia, Racisme, Intercultural, Cristianisme evangèlic, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiFilm realitzat dintre del cercle de producció cinematogràfica afro-americana protestant. Lindsay Walker és una dona blanca que va créixer a un poble amb blancs, però que obté una feina a una consultora afro-americana, cosa que implica un xoc cultural per la noia. Un col·lega afro-americà, Neque Campbell, mogut per la compassió i per la fe, ajudarà a Lindsay a entendre la cultura afro-americana per tal que no perdi la feina, fet que esdevé l’inici d’una sòlida amistat.


CRISTIANISME

TítolWhere Was God

TraduccionsDónde estaba Dios, On era Déu

DirectorDelvon Simmons, Eriah S. Howard

Any2016

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama espiritual, Protestantisme, Cristianisme evangèlic, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiAquest drama inspirador té com a personatge central Deion Hines, un detectiu de la policia viudo i pare d’un fill, que va a viure d’Alabama a California per poder estar amb la seva família. El retorn amb la família fa surar la dificultosa relació entre Neion i el seu pare, que és molt devot. El racisme existent entre els seus nous col·legues policies, la dona que intenta seduir el seu pare, el germà que viu entre criminals fan que la situació familiar sigui complexa. Només la fe i el perdó faran possible que la família vagi endavant.


CRISTIANISME

TítolAn Encounter with the Messiah

TraduccionsUn encuentro con el Mesías, Una trobada amb el Messies

DirectorDeon Gibson

Any2016

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama espiritual, Protestantisme, Cristianisme Baptista, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiAdaptació moderna de les històries bíbliques de Barrabàs, el criminal que els jueus van preferir deixar lliure enlloc de Jesús, de la dona amb fluxos de sang que va ser guarida per Jesús, i del cec Bartimeu, que també va ser guarit per Jesús. El director entrellaça en aquest drama la història dels tres personatges en el context d’una ciutat americana moderna.


CRISTIANISME

TítolBonhoeffer

Traduccions

DirectorMartin Doblmeier

Any2016

PaísEstats Units Alemanya

Paraules Clau Documental biogràfic, Dietrich Bonhoeffer, Nazisme, Luteranisme, Cristianisme a Alemanya,

SinopsiDocumental sobre el pastor i teòleg protestant luterà Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) que va morir penjat a un camp de concentració nazi degut a la seva oposició a Hitler i al nazisme. El documental va implicar una recerca extensa dins d’arxius tant a Europa com als Estats Units, raó per la qual els recursos gràfics i les fotografies son abundants. Moltes escenes de la vida del teòleg estan representades per actors.


CRISTIANISME

TítolThe Young Messiah

TraduccionsEl joven Mesías, El jove Messíes

DirectorCyrus Nowrasteh

Any2016

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama bíblic, Vida de Jesús, Evangelis Apòcrifs,

SinopsiFilm d’inspiració bíblica basat en l’especulació sobre la vida de Jesús quan era jove. A la trama trobem el jove Jesús que retorna a Palestina amb els seus pares després d’haver viscut a Egipte per uns anys. El noi, que ara té 7 anys, comença a descobrir la veritat sobre la seva vida, tot adonant-se que és el fill de Déu i que Déu l’ha enviat per ser el salvador de la humanitat. El guió està basat en el popular llibre de Anne Rice «El Messies: el nen jueu».


CRISTIANISME

TítolTempting Fate

TraduccionsDestino tentador, Destí temptador

DirectorKevin Nwankwor

Any2016

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama moral, Màfia, Protestantisme, Cristianisme evangèlic, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiDrama inspirador creat pel públic evangèlic afroamericà sobre dos germans, un dels quals és reflexiu i viu una fe profunda, i l’altra que és impulsiu, està implicat amb una banda criminal i és religiosament indiferent. La relació entre els dos germans i els seus mons es veuen trasbalsats quan el germà prudent és confós pel criminal i acaba a la presó.


CRISTIANISME

TítolEarth Cry

TraduccionsGrito de la tierra, Crit de la terra

DirectorLakesha Lorene

Any2016

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama espiritual, Protestantisme, Cristianisme evangèlic, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiBreu drama espiritual que segueix la vida de quatre individus els quals han hagut de decidir entre el camí que els proposa el món i el camí estret que proposa Déu, i com han cercat l’ajut de Déu de cara a tenir la saviesa per decidir el que és millor i més just. Es tracta d’un curt realitzat per una productora cristiana afro-americana amb el propòsit de moure al públic vers una vivència de fe més profunda.


CRISTIANISME

TítolRisen

TraduccionsResucitado, Ressuscitat

DirectorKevin Reynolds

Any2016

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama bíblic, Resurrecció de Jesús, Cristianisme bíblic,

SinopsiDrama bíblic de caràcter èpic ambientat en l’època de la passió i resurrecció de Jesús. La trama se centra en Clavius, un tribú romà al qual Ponç Pilat encomana la missió d’indagar sobre Jeshua, un condemnat que molts consideren el Messies i que diuen ha ressuscitat. Atès que els romans no en poden trobar el cos, Clavius es veu obligat a seguir als seus deixebles per veure on ha anat a parar el cos. El tribú, però, es troba amb Jesús ressuscitat durant una ràtzia i decideix seguir-lo amb ls seus deixebles. Pilat creu que Clavius l’ha traït i envia soldats per apressar els deixebles de Jeshua. Clavius ajuda als deixebles a amagar-se dels soldats i és testimoni de l’ascensió de Jesús. El film finalitza amb Clavius parlant amb un estrany a una regió remota, on li diu que el seu trobament amb Jeshua li va canviar la vida.


CRISTIANISME

TítolNothing Without God

TraduccionsNada sin Dios, Res sense Déu

DirectorKeenan Robinson

Any2016

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama familiar, Educació, Protestantisme, Cristianisme evangèlic, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiProducció cinematogràfica americana pertanyent a la producció de films d’inspiració cristiana de l’àmbit afro-americà. el personatge central és un jove que ve d’una família abusiva i ha anat passant per diverses famílies d’acolliment. Sempre li han dit que serà un fracassat, fins que a l’escola troba un professor que creu en ell i el convenç que l’entorn negatiu en el qual viu no el defineix. També li ajuda a enfortir la seva confiança en Déu per tal que pugui assolir objectius nobles a la vida.


CRISTIANISME

TítolMysterious Ways

TraduccionsFormas misterioses, Formes misterioses

DirectorDan Garcia

Any2015

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama espiritual, Protestantisme, Cristianisme evangèlic, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiMarilyn és una dona afro-americana que viu una vida segura i acomodada, però el dia que un conductor atropella i mata el seu fill i fuig Marilyn mor dintre seu i es trona agressiva i rancuniosa. Un trobament amb un home sense sostre la farà veure que davant de Déu no existeixen casualitats i que el primer pas de cara a guarir i encaminar-se a la felicitat és el perdó. Es tracta d’un film inspirador realitzat per una productora cristiana afro-americana.


CRISTIANISME

TítolThe Scarlet Letter

TraduccionsLa letra escarlata, La lletra escarlata

DirectorElizabeth Berry

Any2015

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama romàntic, Drama moral, Protestantisme, Puritanisme, Ministeri, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiNova adaptació cinematogràfica de la novel·la homònima de Nathaniel Hawthorne (1850), ambientada a la Nova Anglaterra puritana, sobre una dona viuda que manté una relació sentimental amb el ministre purità del lloc. La dona queda embarassada però no vol revelar el nom del pare de la criatura, raó per la qual és obligada a portar una A de color escarlata que simbolitza la seva condició d’adúltera.


CRISTIANISME

TítolCatastasis

Traduccions

DirectorAnthony Hackett

Any2015

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama moral, Protestantisme, Cristianisme evangèlic, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiFilm produït per una productora afro-americana cristiana pel cercle de canals privats cristians dels Estats Units. El drama se centra en el pastor Robert Paterson, el qual, una nit, rep una trucada que li canvia la seva vida: un individu que el coneix més del que ell desitjaria el tindrà com a ostatge fins que no practiqui de debò tot el que predica. La situació farà que tots els secrets i incoherències del pastor vagin sortint a llum, però també que es vagin guarint.


CRISTIANISME

TítolThe Pastor’s Secrets

TraduccionsLos secretos del Pastor, Els secrets del Pastor

DirectorMichael Lee

Any2015

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama social Ministeri, Protestantisme, Cristianisme Baptista, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiFilm realitzat per una productora afro-americana cristiana sobre un ex-convicte que experimenta una conversió i sent la vocació de fer-se pastor. La congregació que li és encomanada l’acull bé i realitza la seva tasca amb fervor, però un dia els seus antics companys de crim el troben i el pastor sent la temptació de tornar de nou a la vida de crim, però finalment opta per explicar el seu passat als seus fidels i lluitar per la justícia.


CRISTIANISME

TítolA Man Called Jon

TraduccionsUn hombre llamado Jon, Un home anomenat Jon

DirectorM. Legend Brown

Any2015

PaísEstats Units

Paraules Clau Comèdia, Culte, Ministeri, Protestantisme, Cristianisme Baptista, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiComèdia que gira al voltant d’un pastor evangèlic anomenat Joan Terrell, el qual promou un tipus de culte marcat pels esclats de joia i la participació carismàtica. Per aquest motiu no és molt acceptat a la seva església, que te un estil més conservador. Jon és enviat llavors a una altra església, aquest cop afro-americana. El seu estil el porta a confrontar-se amb el pastor del lloc, i degut a una sèrie de malentesos Jon i la seva família es veuen obligats a marxar de nou a una nova església.


CRISTIANISME

TítolDo You Believe?

TraduccionsEl poder de la cruz, El poder de la creu

DirectorJon Gunn

Any2015

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama moral, Protestantisme, Espiritualitat, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiFilm de caràcter espiritual sobre l’experiència d’un pastor protestant que resta impressionat per la fe d’un predicador de carrer que troba per casualitat. Les paraules del predicador el fan pensar en la importància d’obrar i no només de creure. El pastor comença així un viatge sobre les diverses maneres com les persones son tocades per Jesuscrist, fins i tot quan no el coneixen.


CRISTIANISME

TítolThe Witch: A New-England Folktale

TraduccionsLa bruja: Una leyenda de Nueva Inglaterra, La bruixa: una llegenda de nova anglaterra

DirectorRobert Eggers

Any2015

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama sobrenatural, Protestantisme, Puritanisme, Bruixeria, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiFilm de terror ambientat a la Nova Anglaterra puritana a l’any 1630 que gira al voltant d’una pietosa família cristiana que viu al límit entre el poble i el bosc. Diversos incidents mostren que una bruixa del lloc està exercint els seus poders a favor del mal. Es tracta d’una producció que es recrea amb el mite de la caça de bruixes lligat a les comunitats puritanes.


CRISTIANISME

TítolKeep the Faith

TraduccionsManten la fe, Maté la fe

DirectorChoice Skinner

Any2015

PaísEstats Units

Paraules Clau Darama social, Drama espiritual, Rapte, Apocalipsis, Cristianisme evangèlic, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiProducció realitzada dins del cercles de pel·lícules afroamericanes cristianes. Quan ja ha tingut lloc el ’’rapte’’ (el moment en el qual, segons el cristianisme evangèlic, Déu s’emportarà a totes les persones bones per tal que no hagin de patir els anys de tribulació abans del dinal del mon) el líder d’una banda criminal es troba amb un antic amic el qual està estudiant per ser pastor protestant. Ell i els seus companys es mofen del convertit però aquest, la nit de l’aniversari d’un dels membres de la banda, parla a fons amb l’homenejat i acaba convertint-se al cristianisme. El fet farà esclatar la ira del líder de la banda i farà que surin moltes veritats sobre tots els presents.


CRISTIANISME

TítolA Man Named Martin

TraduccionsUn hombre llamado Martin, Un home anomenat Martín

DirectorJim Likens

Any2015

PaísAlemanya

Paraules Clau Documental biogràfic, Martin Luther, Protestantisme, Luteranisme, Cristianisme a Alemanya,

SinopsiDocumental biogràfic sobre el reformador protestant Martin Luther. El documental presenta la vida del personatge i la manera com va influenciar la seva obra des de la seva jovenesa fins la seva maduresa.


CRISTIANISME

TítolExploring Ephesus: City of Apostles

TraduccionsExplorando Ésfeso: ciudad de Apóstoles, Explorant Efes: ciutat d’apòstols

DirectorStuart Bennett

Any2015

PaísEstats Units

Paraules Clau Documental, Bíblia, Sant Pau, Cristianisme bíblic,

SinopsiDocumental presentat pels historiadors Mark Wilson i Andrew Jackson sobre la ciutat d’Efes (Turquia contemporània) on l’apòstol Pau va passar-hi tres anys del seu ministeri, amb un intent de portar les dades arqueològiques i bíbliques als cristians d’avui aprofundint sobre el seu significat espiritual.


CRISTIANISME

TítolIf Not For His Grace

TraduccionsSi no fuera por su gracia, Si no fos per la seva gràcia

DirectorDennis Rowe

Any2015

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama social, Ministeri, Protestantisme, Cristianisme Baptista, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiDrama social i espiritual realitzat per una de les productores afroaamericanes cristianes dels Estats Units. El pastor William Randolph és el pilar de la seva família y de la seva congregació, on tots confien en ell per una paraula d’ànim i de consell. Però el veïnatge urbà de Los Angeles està canviant, i el barri es va omplint de violència, drogues i bandes criminals. El film mostra la lluita del pastor de cara a mantenir els seus valors i defensar les vides de la seva família i dels seu feligresos davant de la nova situació social.


CRISTIANISME

TítolLadies of the Church

TraduccionsMujeres de la Iglesia, Dones de l’Eglésia

DirectorJean Claude Le Marre

Any2015

PaísEstats Units

Paraules Clau Comèdia romàntica, Protestantisme, Cristianisme Baptista, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiComèdia ambientada a una comunitat Baptista afro-americana, on el pastor Jones es troba envoltat de dones que fan que la comunitat funcioni, però també que hi hagi molt de drama. Les coses empitjoren quan la ex-xicota del pastor apareix de nou i s’uneix a la seva església.


CRISTIANISME

TítolThe Last Appeal

TraduccionsEl último apelo, L’últim apel·lo

DirectorMichael Feifer, Trey Fernald

Any2015

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama moral, Presó, Protestantisme, Cristianisme evangèlic, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiDrama inspirados sobre un condemnat a mort anomenat Titus Freeman el qual vols estudiar lleis per poder rcòrrer asl tribunals. Al mateix temps la seva dona Trisha cerca d’ajudar-lo des de fora, però la dona guarda un secret que l’impideix el poder ser transparent del tot. Es tracta d’un drama produït per un públic evangèlic afro-americà on es subratlla la importància de la fe en Déu per poder afrontar les dificultats de la vida.


CRISTIANISME

TítolThe Love Letter

TraduccionsLa carta de amor, La carta d’amor

DirectorGary Wheeler

Any2015

PaísEstats Units

Paraules Clau Comèdia romàntica, Espiritualitat, Protestantisme, Cristianisme evangèlic, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiUn periodista que es dedica a editar cartes dels lector i a respondre amb els seus consells té una novia a la qual no estima en realitat. Te també una amiga inseparable, a la qual coneix des de la joventut i que està secretament enamorada d’ell. L’amiga, en veura la seva infelicitat, decideix escriure una carta com a lectora de la columna del periodista explicant el seu enamorament, fat que suscita moltes respostes per part dels lectors. Es tracta d’uan comèdia innocent sobre l’amor i sobre la confiança en l’amistat realitzada per un públic afro-americà dins del cercle dels canals per cable cristians.


CRISTIANISME

TítolNewton’s Grace

TraduccionsLa gracia de Newton, La gràcia de Newton

DirectorJohn Jackman

Any2015

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama històric, Drama biogràfic, John Newton, Esclavatge, Anglicanisme, Cristianisme al Regne Unit,

SinopsiFilm biogràfic sobre la figura de John Newton (1725-1807) un capità de vaixell d’esclaus britànic que, després de molts anys dedicant-se al comerç d’esclaus africans, es va convertir i es va fer ministre anglicà. Newton també va escriure molts himnes per al culte, entre els quals el popular «Amazing Grace» i va contribuir a l’abolició de l’esclavatge per part d’Anglaterra al s. XIX. La trama del film està basada en l’autobiografia del personatge titulada «Out of the Depths». El film també ha rebut el títol alternatiu «But now I see» («Però ara hi veig»).


CRISTIANISME

TítolThe Robert Jermain Thomas Story

TraduccionsLa historia de Robert Jermain Thomas, La història de Robert Jermain Thomas

DirectorChristian History Institute

Any2015

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama biogràfic, Animació, Robert Jermain Thomas, Protestantisme, Cristianisme a la Xina, Cristianisme a Corea,

SinopsiRepresentació, en dibuixos animats, de la vida del missioner protestant britànic Robert Jermain Thomas (1839-1866) que va ser missioner a la Xina i a Corea, on va aprendre les respectives llengües i va traduir diverses obres de pietat.


CRISTIANISME

TítolMen Ajlikom

TraduccionsFor You, Para ti, Per a tu

DirectorCharles Sawaya

Any2015

PaísLíban

Paraules Clau Drama bíblic, Vida de Jesús,

SinopsiPel·lícula libanesa en llengua àrab dirigida pel frare carmelità Fr. Charles Sawaya sobre la vida de Jesús adaptada a un públic àrab-cristià. El film presenta la vida de Jesús a partir dels relats evangèlics subratllant la compassió de Jesús envers els sofriments dels éssers humans.


CRISTIANISME

TítolLove Finds you in Charm

TraduccionsAmish Abduction, El amor te encuentra en el encanto, L’amor et troba en l’encant

DirectorTerry Cunningham

Any2015

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama romàntic, Protestantisme radical, Anabaptisme, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiDrama romàntic sobre una atractiva jove Amish que no es troba al seu lloc dins de la comunitat mennonita a la qual pertany. Així decideix anar a la ciutat a passar l’estiu amb els seus cosins. Durant l’estada experimenta un món completament diferent, i descobreix l’amistat i l’amor. Però ha de decidir quin tipus de vida ha de seguir, i quin tipus d’amor és el que realment vol viure plenament.


CRISTIANISME

TítolWar Room

Traduccions

DirectorAlex Kendrick

Any2015

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama espiritual, Matrimoni, Protestantisme, Cristianisme evangèlic, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiDrama inspirador cristià sobre una parella, Tony i Elizabeth Jordan, que aparentment ho tenen tot, però que en realitat veuen el seu matrimoni ensorrar-se: Tony viu l’èxit de la seva vida professional mentre Elizabeth cau en l’amargura. Quan les coses porten quasi al fracàs del matrimoni Elizabeth coneix una nova clienta la qual li proposa de crear una «Sala de Guerra» i un pla de batalla basat en la pregària de cara a salvar la seva família. Mentre el pla de batalla va endavant les seguretats de Tony s’afebleixen i suren els dubtes, fet que obre el camí cap a la reconciliació de la parella.


CRISTIANISME

TítolThe Reckoning

TraduccionsAjuste de cuentas, Ajust de comptes

DirectorMark Jean

Any2015

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama romàntic, Dona, Protestantisme radical, Mennonites, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiProducció per televisió de l’obra homònima de Beverly Lewis sobre una dona nord-americana que deixa la seva comunitat Amish degut a la mort del seu estimat. Afronta la vida moderna amb èxit, però descobreix que el seu enamorat Amish encara viu. La dona ha de decidir si es casa amb el cap de la fundació per la qual treballa o trona a la comunitat mennonita d’on va sortir.


CRISTIANISME

TítolIn the Footsteps of St..Peter

TraduccionsTras las huellas de San Pedro, Darrere les petjades de Sant Pere

DirectorCritish Broadcast Corporation

Any2015

PaísRegne Unit, Estats Units

Paraules Clau Documental, Bíblia, Sant Pau, Cristianisme bíblic,

SinopsiDocumental en dues parts produït per la BBC i presentat per l’actor David Suchet, on s’explica com el senzill pescador conegut als Evangelis per la seva tossuderia i impetuositat es va convertir en el líder de l’església primitiva. El documental segueix la traça de Pere des del seu naixement a Galilea fins la Pentecosta, discutint també perquè la tradició bíblica no explica més sobre la vida posterior de l’apòstol.


CRISTIANISME

TítolQuakers: That of God in Everyone

TraduccionsQuakers: Dios dentro de todos, Quàquers: Déu dins tothom

DirectorIsaac Stambaugh

Any2015

PaísEstats Units

Paraules Clau Documental, Protestantisme radical, Quáquers, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiDocumental que presenta la vida de diversos quàquers nord-americans que, malgrat no ser massa coneguts, han contribuït a transformar el país des de diverses perspectives. El guió argumenta que hi ha quàquers com William Penn, Susan B. Anthony, Daniel Boone i Johns Hopkins que són ben coneguts per diferents motius, però que n'hi ha més que cal recordar. Es tracta d’un interessant documental per conèixer millor els cristians quàquers i la seva contribució.


CRISTIANISME

TítolJesus: The Desire of Ages

TraduccionsJesús, la esperanza de la humanidad, Jesús, l’esperança de la humanitat

DirectorNancy Hamilton Myers, Desiree Orozco

Any2014

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama bíblic, Jesús, Passió de Jesús, Cristianisme bíblic,

SinopsiDramatització de la vida de Jesús presentada entre el naixement i la crucifixió, introduint-hi escenes de la vida segons els texts dels evangelis, subratllant sobretot les persones a les quals Jesús va tocar esperitualment mitjançant el seu ministeri, com ara la samaritana, la dona adúltera, la noia ressuscitada i el leprós curat. Aquests personatge son testimonis de la passió de Jesús, durant la qual recorden el seu trobament amb ell i com els va transformar al vida.


CRISTIANISME

TítolMuppathu Vellikkasu

TraduccionsThirty pieces of silver, Treinta monedes de plata, Trenta monedes de plata

DirectorKurian Varnasala

Any2014

PaísÍndia

Paraules Clau Drama bíblic, Passió de Jesús,

SinopsiDrama sobre la passió de Jesús produït a l’Índia com a part de la producció cinematogràfica de la regió de Kerala. El film es va realitzar amb l’aprovació de les autoritats eclesiàstiques de Kerala i reflecteix la passió de Jesús segons els relats del Nou Testament. Es va realitzar en 3D, fet que va elevar els costos de la seva producció.


CRISTIANISME

TítolEvery Day Counts. The Chris Lass Story

TraduccionsCada dia cuenta. La historia de Cris Lass, Cada dia compta. La història de Cris Lass

DirectorJanina Huettenrauch

Any2014

PaísEstats Units

Paraules Clau Documental biogràfic, Música religiosa, Chris Lass, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiDocumental sobre la història del popular cantant de música evangèlica i animador litúrgic nord-americà Chris Lass. La producció descriu com Chris, malgrat diverses dificultats i traumes al llarg de la seva vida s’ha sostingut i ha crescut gràcies a la seva fe cristiana. El documental també serveix com a apropament a la potent industria de música d’inspiració cristiana als Estats Units avui.


CRISTIANISME

TítolThe John Wesley Story

TraduccionsLa historia de John Wesley, La història de John Wesley

DirectorChristian History Institute

Any2014

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama biogràfic, Animació, John Wesley, Protestantisme, Metodisme, Cristianisme al Regne Unit,

SinopsiFil biogràfic, realitzat en dibuixos animats. sobre la vida de John Wesley (1703-1791), un ministre anglicà que es va convertir en el fundador del Metodisme, una branca de l’anglicanisme que accentua la conversió interior i la transformació social. El drama segueix la vida del personatge des de la seva experiència formativa a Oxford, fins la seva tasca predicadora.


CRISTIANISME

TítolReunion

TraduccionsReunión, Reunió

DirectorReuben Evans

Any2014

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama espiritual, Drama moral, Protestantisme, Avortament, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiDocumental dramatitzat basat en fets reals sobre una mare que, embarassada i soltera, dona la seva filla en adopció. La mare posteriorment es casa amb el pare natural de la nena i tenen dos fills més. 25 anys després els pares busquen a la seva filla adoptada i, posant la seva confiança en Dáu, la troben. Durant aquest temps la parella treballa a un centre mèdic convencent a les pacients de no avortar i de donar a llum els seus fills com a do de Déu. Es tracta d’un drama carregat d’elements emotius i espirituals.


CRISTIANISME

TítolLove Finds You in Sugarcreek

TraduccionsUn extranyo en Sugarcreek, Un estrany en Sugarcreek

DirectorTerry Cunningham

Any2014

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama de suspens, Drama d’acció, Protestantisme radical, Anabaptisme, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiDama de suspens sobre Micah Matthias y su hijo Booby que estan evitant els periodistes després de la mort traumàtica de la dona de Micah, un assassinat que no s’ha resolt. La seva furgoneta deixa de funcionar davant del poble on viu la comunitat Amish de Sugarcreek, a Ohio (Estats Units). Tres germanes Amish els acullen. Decideixen contractar a Micah com a ajudant a la granja que porten. Rachel Troyler, la policia del lloc, creu que Micah amaga molts secrets i s’aplica amb tots els seus recursos policíacs a desvetllar-los, per descobrir coses més profundes del que pensava. Es tracta d’un drama policíac ambientat a un tranqui entorn marcat per l’espiritualitat Amish.


CRISTIANISME

TítolSing Over Me

TraduccionsCanta sobre mi, Canta a sobre meu

DirectorKen Anderson

Any2014

PaísEstats Units

Paraules Clau Documental biogràfic, Dennis Jernigan, Música religiosa, Homosexualitat, Cristianisme Evangèlic, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiDocumental sobre el cantant de música cristiana evangèlica Dennis Jernigan on el cantant explica el seu ministeri pastoral amb la música i interpreta algunes de les seves cançons més conegudes. El personatge també explica la seva vida com a homosexual i els canvis que va comportar la seva trobada amb Jesucrist.


CRISTIANISME

TítolSon of God

TraduccionsHijo de Dios, Fill de Déu

DirectorChristopher Spencer

Any2014

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama bíblic, Vida de Jesús,

SinopsiProducció cinematogràfica per televisió sobre la vida de Jesús des del seu naixement fins la seva mort i resurrecció relatada a partir dels testimoniatges dels evangelistes, en particular de l’evangelista Joan. Es tracta d’una adaptació ajustada a 2.18 hores de la sèrie de 10 hores produïda pel «History Channel». La recepció del film, des del punt de vista artístic, va ser molt pobre donat el caràcter pietista de la producció.


CRISTIANISME

TítolThe Corrie ten Boom Story

TraduccionsLa historia de Corrie ten Boom, La història de Corrie ten Boom

DirectorChristian History Institute

Any2014

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama biogràfic, Drama interreligiós, Animació, Corrie ten Boom, Nazisme, Judaisme, Protestantisme, Cristianisme a Holanda,

SinopsiFilm biogràfic sobre la vida de Cornelia ten Boon (1892-1983), una cristiana protestant holandesa que, junt amb la seva família, va salvar a molts jueus i membres de la resistència durant l’ocupació nazi d’holanda. De la seva família va aprendre que els jueus eren sempre benvinguts. Després de la guerra ella i la seva família es va dedicar a atendre jueus que tronaven dels camps de concentració i a holandesos sense feina que havien col·laborat amb els alemanys. El seu llibre «L’amagatall» (The Hiding Place), on explica la seva experiència d’acolliment dels jueus, va esdevenir molt popular.


CRISTIANISME

TítolJust a Measure of Faith

TraduccionsSólo una cuestión de fe, Només una qüestió de fe

DirectorLarry Clark, Marlon Wilson, Mechelle Wilson

Any2014

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama espiritual, Protestantisme, Cristianisme evangèlic, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiDrama produït per M&M Films, una productora familiar cristiana que es dedica a fer pel·lícules inspiradores que afrontin els problemes que ha de viure un cristià avui. Aquest drama inspirador té com a protagonista Jacob, un home casat i bon amic que afronta les dificultats tot sol, sense acceptar l’ajut de Déu. La seva dona Kayla, en canvi, és una creient fervorosa i està molt lligada a la congregació evangèlica a la qual pertany. Kayla i Jacob aniran trobant la manera de suavitzar les seves diferències i d’afrontar els seus problemes ajudats per la congregació.


CRISTIANISME

TítolSearching for Life

TraduccionsBuscando la vida, Cercant la vida

DirectorMalcolm Brooks

Any2014

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama espiritual, Protestantisme, Cristianisme evangèlic, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiAquest drama inspirador se centra en un home egocèntric que treballa a la borsa i ha triomfat en el món dels negocis. La seva vida superficial el fa oblidar la promesa que va fer a la seva mare difunta d’ocupar-se d’unes noies adoptades de 8 anys. Un dia, però, perd la feina i perd el sentit de tot el que fa. Però les circumstàncies el portaran a experimentar una renovació espiritual que el farà obrir un centre per persones sense sostre al qual dedica la seva vida.


CRISTIANISME

TítolAn Amish Murder

TraduccionsJuramento de solencio, Jurament de silenci

DirectorStephen Gyllenhaal

Any2013

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama moral, Protestantisme radical, Mennonites, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiDrama televisiu de suspens sobre una dona policia que havia estat excomunicar d’una comunitat Amish d’Ohio (Estats Units) que ha de tornar a la comunitat mennonita que la va expulsar per investigar un assassinat. El retorn del personatge suscita moltes emocions tant en la protagonista com a la comunitat que la va rebutjar.


CRISTIANISME

TítolFor Love’s Sake

TraduccionsEn el nombre del amor, En nom de l’amor

DirectorAndrew Walkington

Any2013

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama espiritual, Protestantisme, Cristianisme evangèlic, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiProducció dramàtica de caràcter inspirador basada en fets reals sobre Mary Walker, una dona que perd el seu marit, fet que la submergeix en una depressió. La seva situació la portarà també a perdre la custodia dels seus dos fills. Amb l’ajut de la congregació cristiana a la que pertany, així com la del terapeuta evangèlic que la tracta, Mary retroba la seva fe i el sentit de la seva vida, iniciant així el camí que la portarà a recuperar la custodia dels seus fills.


CRISTIANISME

TítolSalome

TraduccionsSalomé, Salomé

DirectorAl Pacino

Any2013

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama bíblic, Joan el Baptista,

SinopsiAdaptació cinematogràfica de la història Neotestamentària de Salomé, la noia que, seguint les indicacions de la seva mare Heròdies, balla la sumptuosa dansa dels set vels davant del rei Herodes a canvi del cap del profeta Joan el Baptista, que incomoda amb la seva predicació a la reina. Es tracta d’una nova adaptació de la història de Joan el Baptista des de la perspectiva de la jove Salomé.


CRISTIANISME

TítolCome Follow Me

TraduccionsVen y sígueme, Vine i segeuix-me

DirectorSteve Boettcher

Any2013

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama bíblic, Drama hagiogràfic, Apòstol Pere, Cristianisme bíblic,

SinopsiDramatització de l’experiència de l’apòstol Pere que subratlla els seus dubtes, el seu entusiasme, la negació que va fer de Jesús i la seva dedicació al seu mestre, Jesús. La trama segueix la relació entre Jesús i Pere des de que es van conèixer fins la resurrecció de Jesús, quan l’apòstol va rebre la missió de tenir cura dels seguidors de Jesús.


CRISTIANISME

TítolNot Today

TraduccionsHoy no, Avui no

DirectorJon Van Dyke

Any2013

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama social, Espiritualitat, Protestantisme radical, Mennonites, Cristianisme als Estats Units, Cristianisme a l’Índia,

SinopsiPel·lícula produïda per l’església Yorba Linda de la Societat dels Amics (Qàquers) que reflecteix la lluita d’aquesta denominació cristiana a favor la justícia social i l’abolicació de tota mena d’esclavatge. El film se centra en Caden Welles, un jover nord-americà privilegiat i cristià, que viatja a l’Índia gràcies a una beca. Caden coneix a un indià dalit i la seva filla que li demanen ajut econòmic, però ell refusa ajudar-los. Penedit torna a buscar el pare necessitat i descobreix que aquest ha hagut de vendre la seva filla, la qual ara està en les mans de traficants de dones. Caden es proposa ajudar al pare a retrobar la seva filla, procés que transformarà la fe del jove de vint anys.


CRISTIANISME

TítolThe Confession

TraduccionsLa confesión, La confessió

DirectorMichael Landon

Any2013

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama moral, Protestantisme radical, Mennonites, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiDrama sobre una noia membre d’una comunitat cristiana Amish als Estats Units, la qual decideix anar a trobar la seva mare natural que no coneix perquè la va donar en adopció fa vint anys. El viatge per descobrir la seva identitat la portarà a conèixer els seus parents carnals, que resulten ser ambiciosos i deshonests. Basada en una exitosa novel·la de l’escriptora americana Beverly Lewis.


CRISTIANISME

TítolAugustine: A Voice for All Generations

TraduccionsAgustín: una voz para todas las generaciones, Agustí: una veu per a totes les generacions

DirectorRobert Fernandez

Any2013

PaísEstats Units

Paraules Clau Documental biogràfic, Agustí d’Hipona, Cristianisme primitiu, Cristianisme a Àfrica,

SinopsiDrama documental sobre Agustí d’Hipona (354-430) el pare de l’església famós pels seus escrits espirituals i teològics. La trama segueix la vida del personatge de quan rebutja la fe cristiana de la seva mare Mònica fins que viu el seu procés de conversió per esdevenir després una de les ments més influents de l’església dels primer segles. El documental està presentat per l’expert en Sant Agustí Mike Aquilina.


CRISTIANISME

TítolTwist of Faith

TraduccionsGiro de la fe, Gir de la fe

DirectorPaul A. Kaufman

Any2013

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama espiritual, Judaisme, Protestantisme, Cristianisme evangèlic, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiAquest film inspirador comença amb Jacob Fisher un jueu ortodox i músic que viu a Nova York, el qual veu com la seva dona i els seus fills sons assassinats. Després de l’enterrament Jcob deixa els seus documents i la seva vida passada i es posa de camí per la carretera sense destí concret. Quan arriba al poble de Brent (Alabama) coneix a Nina, una mare soltera amb un passat difícil que fa de cantant solista a la coral gospel de la congregació del lloc. Nina i la seva congregació i la música faran que Jacob retrobi el sentit de la vida i s’uneixi a Nina per construir un futur junts.


CRISTIANISME

TítolThe Shortest Way Home: C. S. Lewis & Mere Christianity

TraduccionsEl camino más corto a casa: C. S. Lewis y «Cristianismo Puro», El camí més curt a casa: C. S. Lewis i «Cristianisme pur»

DirectorTom Dallis

Any2013

PaísEstats Units

Paraules Clau Documental, Espiritualitat, Apologètica, Anglicanisme, Clive Staples Lewis,

SinopsiDocumental que introdueix a les qüestions que l’apologeta cristià anglicà C. S. Lewis (1898-1963) planteja al seu popular llibre «Cristianisme pur» (1957) on aborda diverses preguntes de la fe i de l’existència. Alguns d’aquests temes, tractats al documental, inclouen: com sabem distingir entre el bé i el mal?; si Déu va crear el món, perquè ha sortit tan malament?; perquè Déu ens va donar la capacitat d’elegir entre fer el bé i fer el mal?; els cristians reben una retribució immediata pel bé que realitzen?; ens castiga Déu pel mal que fem als altres?... El documental s’apropa a totes aquestes qüestions seguint l’esperit de l’autor de l’obra i invitant a la seva lectura.


CRISTIANISME

TítolAbout Miracles

TraduccionsSobre los milagros, Sobre els miracles

DirectorChris Lang

Any2013

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama espiritual, Miracles, Protestantisme, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiProducció dramàtica per televisió de caràcter inspirador que presenta quatre històries que relaten miracles del dia d’avui. Es tracta d’històries reals que tenen lloc a Amèrica del nord: un home que és assaltat, rebent un cop al cap, i que sobreviu de miracle, una dona que sent la necessitat d’anar a l’hospital - tot i que no es troba malament - i li descobreixen una malaltia terminal que es pot salvar amb temps, un estudiant que té una setmana per trobar milers de dòlars per poder realitzar un viatge missioner i troba els recursos, i un nen que perd gradualment la vista després d’un accident de cotxe i recupera la visió amb el recolzament de la pregària dels seus pares.


CRISTIANISME

TítolThe Bloodline of Christ

TraduccionsLa descendencia de Jesús, La descendència de Jesús

DirectorBruce Burgess

Any2013

PaísEstats Units

Paraules Clau Documental, Vida de Jesús, Maria Magdalena, Esoterisme,

SinopsiSegon documental de Bruce Burgess produït per la sèrie televisiva «Forbiden History» on presenta la teoria segons la qual Jesús es va casar amb Maria Magdalena i va tenir una descendència, la qual està protegida pel Priorat de Sió i té un lligam amb el Sant Gral.


CRISTIANISME

TítolCorrie ten Boom: A Faith Undefeated

TraduccionsCorrie ten Boon: una fe invencible, Corrie ten Boon: una fe invencible

DirectorRobert Fernandez

Any2013

PaísEstats Units

Paraules Clau Documental biogràfic, Documental interreligiós, Corrie ten Boon, Judaisme, Antisemitisme, Protestantisme, Cristianisme a Holanda,

SinopsiDocumental sobre Corrie ten Boom (1892-1983) una cristiana holandesa filla d’un rellotger que va amagar, junt amb els seus pares, a molts jueus perseguits pels nazis durant l’ocupació alamana d’Holanda durant la Segona Guerra Mundial. Corrie va ser educada amb un esperit d’acolliment i interreligiós, particularment envers els Jueus. El fet d’amagar jueus de les autoritats va portar a l’arrest de la família. Corrie va sobreviure als camps de concentració gràcies a la seva profunda fe. Va explicar la seva experiència al llibre «L’amagatall» en el qual s’inspira en gran part aquest documental.


CRISTIANISME

TítolFor the Glory

TraduccionsPor la gloria, Per la glòria

DirectorDonald Leow

Any2012

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama espiritual, Drama biogràfic, Kurt Kuykendall, Protestantisme, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiDramatització de la vida del jugador de futbol professional nord-americà Kurt Kuykendall. La trama relata les dificultats que el personatge va tenir de jove amb la seva família i de cara a esdevenir un esportista professional. Animat per la seva fe redescoberta, va començar a jugar a l’equip de futbol de la seva fraternitat universitària i es va convertir en una estrella, fins arribar a ser el porter de l’equip de futbol dels Estats Units.


CRISTIANISME

TítolDr. David Livingstone. Missionary explorer to Africa

TraduccionsEl doctor David Livingstone. Misionero y explorador en Africa, El doctor David Livingstone. Missioner i explorador a Àfrica

DirectorGary Wilkinson

Any2012

PaísEstats Units

Paraules Clau Documental biogràfic, Missions, Calvinisme, David Livingstone, Cristianisme a Àfrica,

SinopsiDocumental sobre l’explorador i missioner calvinista escocès David Livingstone el qual va anar a Àfrica a inicis del s. XIX com a metge. Mitjançant l’exercici de la medicina amb els nadius va guanyar la seva confiança de cara a poder predicar l’evangeli. Va iniciar també l’exploració del territori africà, activitat que va desenvolupar amb un profund sentit espiritual.


CRISTIANISME

TítolA Measure of Faith

TraduccionsUna medida de fe, Una mesura de fe

DirectorDalas Davis

Any2012

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama espiritual, Esports, Protestantisme, Cristianisme evangèlic, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiDrama sobre Paul Porter, un jugador de basquetbol afro-americà que, trobant-se en el millor moment de la seva vida esportiva, es veu obligat a deixar l’equip universitari degut a una caiguda. Per empitjorar les coses és arrestat i sentenciat a prestar serveis socials a una institució per a joves difícils. És a la institució on coneix a Russell, fill d’una mare soltera, que es troba entre l’amor de la seva mare i la influència criminal del seu germà. Paul veu a Russell com una versió d’ell quan era jove i decideix ajudar-lo.


CRISTIANISME

TítolBarabba

TraduccionsBarabbas, Barrabás, Barrabàs

DirectorRoger Young

Any2012

PaísItàlia, Estats Units

Paraules Clau Drama bíblic, Vida de Jesús, Barrabàs,

SinopsiSèrie televisiva de quatre hores. Es tracta d’una producció Italo-Americana basada en la novel·la del premi Nobel Par Lagerkvist que s’inspira en els textos del Nou Testament però dramatitza la vida de Barrabàs, el presoner que va ser perdonat per la festa de Pasqua a canvi de Jesús. La sèrie segueix els esdeveniments de la passió a partir de la percepció d’aquest personatge sobre el qual històricament en sabem molt poc.


CRISTIANISME

TítolApostle Peter and the Last Supper

TraduccionsEl apostol Pedro y la última cena, L’apòstol Pere i l’últim sopar

DirectorGabriel Sabloff

Any2012

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama històric, Drama hagiogràfic, Vida de Jesús, Sant Pere, Cristianisme bíblic, Cristianisme primitiu,

SinopsiProducció realitzada per televisió on apareix l’apòstol Pere tres dies abans del seu martiri explicant al seu carceller la vida de Jesús i la seva relació amb ell, amb la intenció de convertir el seu vigilant, anomenat Martinià. La narració segueix la vida de l’apòstol i la seva relació amb Jesús dins d’una trama no mancada d’imaginació.


CRISTIANISME

TítolThe Samuel Morris Story

TraduccionsLa historia de Samuel Morris, La història de Samuel Morris

DirectorChristian History Institute

Any2012

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama biogràfic, Animació, Samuel Morris, Cristianisme Evangèlic, Cristianisme a Libèria, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiDramatització biogràfica representada en dibuixos animats sobre Samuel Kaboo Morris (1873-1893) un nadiu de Libèria que es va convertir al cristianisme evangèlic a l’edat de 14 anys i va anar als Estats Units a estudiar teologia a la Taylos University. Morris hi va morir al cap de tres anys degut a una afecció respiratòria, però el seu testimoniatge com a predicador carismàtic va fer història. La seva vida és encara avui una inspiració per a molts missionera a l’Àfrica.


CRISTIANISME

TítolThe Augustine Story

TraduccionsLa historia de Agustín, La història d’Agustí

DirectorChristian History Institute

Any2012

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama biogràfic, Animació, Agustí d’Hipona, Cristianisme primitiu, Cristianisme a Àfrica,

SinopsiDramatització animada sobre la vida de Sant Agustí d’Hipona (354-430) el teòleg i filòsof cristià de l’església antiga que, després de convertir-se al cristianisme, va esdevenir bisbe de Cartago i es va fer popular per la seva predicació, per la seva apologètica contra les heretgies del seu temps, i per les seves obres espirituals de caràcter biogràfic.


CRISTIANISME

TítolFinding God’s Angel

TraduccionsEncontrando al angel de Dios, Trobant a l’àngel de Déu

DirectorAmir Valinia

Any2012

PaísEstats Units

Paraules Clau Comèdia, Espiritualitat, Àngels, Protestantisme, Cristianisme evangèlic, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiComèdia sobre un ric home de negocis que està morint al llit de l’hospital. Mentre esperen el seu traspàs la seva família i els seus amics comencen a treure secrets, per després discutir-se sobre els diners que deixa l’agonitzant. Quan la família està caient en tot això un àngel enviat per Déu d’incògnit ajudarà a empitjorar però també a transformar la situació.


CRISTIANISME

TítolThe Ride

TraduccionsEl viaje, El viatge

DirectorDallas Jenkins

Any2012

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama moral, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiUn taxista avorrit de la ciutat de Chicago recull a un passatger. Aviat el taxista s’adona que el passatger vol cometre suïcidi i allarga el viatge per convèncer-lo de no matar-se. Durant la conversa tots dos es veuran omplerts de gràcia. Es tracta d’un film breu inspirador amb un missatge positiu i optimista davant de les dificultats de la vida.


CRISTIANISME

TítolMiltown Pride

Traduccions

DirectorTim Rogers

Any2011

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama esportiu, Drama moral, Protestantisme, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiPel·lícula inspiradora sobre un jove americà de 17 anys que viu a una zona rural de Carolina del Sud i aspira a jugar a les lligues professionals de base ball. El noi fa tots els esforços per assolir els seus objectius fins que és contractat pel cercador de talents d’un equip professional. Dintre de la trama la fe del noi i de la seva família hi juguen una part important.


CRISTIANISME

TítolJesus: He Lived Among Us

TraduccionsJesus: vivió entre nosotros, Jesús: visqué entre nosaltres

DirectorVoice of the Martyrs

Any2011

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama bíblic, Animació, Vida de Jesús, Cristianisme primitiu,

SinopsiFilm realitzat en dibuixos animats per l’associació ecumènica «Voice of the Martyrs» sobre la vida de Jesús a partir de la perspectiva de l’apòstol Joan, l’últim aposto que va sobreviure. Tot i ser un film realitzat amb la intenció de ser distribuït només en DVD, la qualitat de l’animació i dels diàlegs son de gran qualitat.


CRISTIANISME

TítolCourageous

TraduccionsLa fuerza del honor, La força de l’honor

DirectorAlex Kendrick

Any2011

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama moral, Espiritualitat, Protestantisme, Cristianisme Baptista, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiFilm produït per l’eSglésia Baptista de Sherwood (Albany - Estats Units), productora de pel·lícules inspiradores amb una base cristiana. El film tracta sobre un grup de policies que realitzen la seva faina amb dedicació, però que ténen dificultats en afrontar la paternitat. Quan els seus fills es van separant d’ells un mentor els ajudarà a frontar les dificultats amb confiança en Déu i sense perdre el sentit del deure i la compassió.


CRISTIANISME

TítolThe William Booth Story

TraduccionsLa historia de William Booth, La història de William Booth

DirectorChristian History Institute

Any2011

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama biogràfic, Animació, William Booth, Protestantisme, Exèrcit de Salvació, Metodisme, Cristianisme al Regne UNit,

SinopsiHistòria en dibuixos animats sobre la vida de William Booth (1829-1912), un cristià metodista britànic que va fundar l’Exèrcit de Salvació, una institució cristiana dedicada a l’ajut i l’evangelització dels més pobres inspirada en una estructura quasi militar. L’obra de Booth, que va ser una resposta a la pobresa generada per la industrialització i la migració a les ciutats, es manté avui. La seva institució és coneguda pel seu ajut humanitari arreu del món.


CRISTIANISME

TítolWilde Salomé

Traduccions

DirectorAl Pacino

Any2011

PaísEstats Units

Paraules Clau Documental, Drama bíblic, Oscar Wilde, Salomé,

SinopsiDocumental narrat per Al Pacino on l’actor / director explica com li agrada l’obra d’Oscar Wilde i, en particular, la seva obra «Salomé». Diversos personatges i artistes de relleu son entrevistats de cara a que donin la seva opinió sobre el «Salomé» d’Oscar Wilde. Al Pacino realitzaria un film sobre la figura de Salomé dos anys després.


CRISTIANISME

TítolThrough a Lens Darkly. Grief, Loss, and C. S. Lewis

TraduccionsA través de una lente oscuro: dolor, pérdida y C. S. Lewis, A través d’una lent fosc: dolor, pèrdua i C. S. Lewis

DirectorTom Dallis

Any2011

PaísEstats Units

Paraules Clau Documental, Espiritualitat, Apologètica, Anglicanisme, Clive Staples Lewis,

SinopsiDocumental que presenta les històries de diversos individus que ha experimentat la mort d’una persones que estimen i que han trobat suport en les paraules de l’escriptor i apologeta cristià C. S. Lewis. Es tracta d’un film inspirador que promou el pensament cristià de Lewis a partir de la seva experiència personal i dels seus escrits.


CRISTIANISME

TítolThe Shunning

TraduccionsEl desprecio, El menyspreu

DirectorMichael Landon Jr.

Any2011

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama moral, Dona, Protestantisme radical, Mennonites, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiDrama televisiu basat en el primer llibre de la trilogia homònima de l’escriptora Beverly Lewis sobre les dones i el món mennonita. Aquesta part tracta sobre Katie Lapp, una atractiva jove Amish que sempre ha sentit una buidor a la seva vida. Quan la noia està a punt de contraure matrimoni arriba un foraster a la comunitat buscant a una jove que va deixar, quan era un bebè, fa 19 anys. Kate descobreix així que els mennonites la van adoptar.


CRISTIANISME

TítolSaving Grace

TraduccionsSalvando a Grace, Salvant a Grace

DirectorAnne Pratts

Any2011

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama moral, Espiritualitat, Protestantisme, Cristianisme evangèlic, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiDrama moral que té lloc dins d’una comunitat evangèlica afro-americana sobre una senyora anomenada Grace, la qual comet adulteri i marxa amb el seu amant per cinc dies deixant a la seva família. Quan torna penedida Grace és enviada a viure amb una dona santa anomenada Carmen, la qual invita a Grace a sotmetre’s a un dejuni espiritual de 30 dies i a seguir el guiatge espiritual del pastor Jones. Així la protagonista troba la manera de salvar el seu matrimoni.


CRISTIANISME

TítolWhat if...

TraduccionsUn golpe de destino, Un cop de destí

DirectorDallas Jenkins

Any2010

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama moral, Ministeri, Protestantisme, Cristianisme Baptista, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiPel·lícula inspiradora cristiana sobre un ministre baptista anomenat Ben Walker el qual deixa el seu ministeri pastoral per dedicar-se als negocis. Quinze any desprès Walker ha triomfat i té tot el que desitja, però se li apareix un àngel el qual li deixa veure com hauria estat la seva vida si hagués restat fidel a la seva vocació pastoral, fet que genera una crisis en la vida del ric home d negocis.


CRISTIANISME

TítolHolyman Undercover

TraduccionsUn santo encubuerto, Un sant encobert

DirectorDavid A. R. White

Any2010

PaísEstats Units

Paraules Clau Comèdia, Protestantisme radical, Mennonites, Cristianisme al Canadà,

SinopsiComèdia sobre un home Amish que va a Hollywood a trobar el seu oncle, però que troba també l’èxit i moltes dificultats quan és triat com a actor per representar a Satanàs a un sèrie televisiva nocturna a la televisió.


CRISTIANISME

TítolThe Amy Carmichael Story

TraduccionsLa historia de Amy Carmichael, La història d’Amy Carmichael

DirectorChristian History Institute

Any2010

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama biogràfic, Animació, Missions, Amy Carmichael, Anglicanisme, Cristianisme a l’Índia,

SinopsiPel·lícula de dibuixos animats sobre la vida de la missionera anglicana, nascuda a Irlanda, Amy Wilson Carmichael (1867-1951). El film narra la seva vida com a missionera a l’Índia, on va viure durant 55 anys sense deixar-la mai. Va ser autora de nombrosos llibres sobre la seva experiència missionera, obres que van servir d’inspiració a futures missioneres que van anar a l’Índia.


CRISTIANISME

TítolRoad to Emmaus

TraduccionsEl camino de Emaús, El camí d’Emaús

DirectorSteve Boettcher

Any2010

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama bíblic, Jesús, Cristianisme bíblic,

SinopsiBreu dramatització de la narració neotestamentària sobre dos deixebles que, després de la crucifixió de Jesús, van de camí cap a Emaús. Un foraster s’uneix a ells i, al llard del camí, van descobrint que es tracta de Jesús ressuscitat.


CRISTIANISME

TítolLetters to God

TraduccionsCartas al cielo, Cartes a Déu

DirectorDavid Nixon, Patrick Doughtie

Any2010

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama familiar, Espiritualitat, Alcoholisme, Protestantisme, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiFilm inspirador sobre un nen diagnosticat de càncer que decideix escriure cartes a Déu. Les seves cartes inspiren la seva família i els seu veïns. El substitut de carter que té molts problemes a la seva vida comença a llegir les cartes, raó per la qual es va apropant al nen i la seva família, perquè les cartes el porten a viure una vida millor tot deixant la seva addicció a la beguda.


CRISTIANISME

TítolThe Grace Card

TraduccionsEl poder del perdón, El poder del perdó

DirectorDavid G. Evans

Any2010

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama moral, Espiritualitat, Protestantisme, Cristianisme Baptista, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiAquest film d’inspiració cristiana basat en el text de la Carta als Hebreus 4:16 («Torbarem la gràcia que ens ajudarà quan ho necessitem») tracta sobre un oficial de policia anomenat Bil McDonald la fe del qual es posada a prova quan perd al seu fill a causa d’un accident. L’esdeveniment submergeixen a Bill en un cercle de violència i frustració que comprometen les seves relacions familiars i la seva feina com a policia. Tot comença a canvia quan li assignen un company de patrulla anomenat Sam Wright, que és a més un pastor protestant. Malgrat les seves diferències i els diversos obstacles que han d’afrontar, els dos policies construeixen una amistat que ajudarà a transformar-los a tots dos.


CRISTIANISME

TítolC. H. Spurgeon: The People’s Preacher

TraduccionsC. H. Spurgeon: el predicador del pueblo, C. H. Spurgeon: el predicador del poble

DirectorCrawford Telfer

Any2010

PaísEstats Units

Paraules Clau Documental biogràfic, Charles Haddon Spurgeon, Protestantisme, Cristianisme baptista, Cristianisme al Regne Unit,

SinopsiDrama documental sobre al vida del predicador baptista britànic Charles Haddon Spurgeon (1934-1892) conegut pels seus sermons fins i tot més enllà de la seva pròpia confessió baptista. Com a pastor d’una parròquia de Londres durant 38 any va crear l’organització de caritat «Spurgeon» que actualment treballa a nivell mundial. També es reconegut com a autor de textos de pietat i devoció als quals el documental en fa referència.


CRISTIANISME

TítolTo Save a Life

TraduccionsSalvar una vida, Salvar una vida

DirectorBryan Baugh

Any2010

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama moral, Espiritualitat, Protestantisme, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiDrama d’inspiració cristiana sobre un jove privilegiat anomenat Jake Taylor que ho té tot: té una xicota guapa, és campió de basquetbol al seu col·legi i tots els seus amics l’estimen. Un dia un amic d’infantesa de Jake se suïcida, i el noi queda obsessionat amb la pregunta de què hauria pogut fer per salvar-lo. Aconsellat, descobreix que necessita a Déu a la seva vida, així que es fa cristià. Però la seva vida es comença a complicar: descobreix que el seu pare te una amant, que la seva xicota està embarassada, i els seus amics es mofen d’ell pel seu canvi de vida. Però en mig de tot això el jove aprèn el que significa ser cristià i el veritable significat de salvar una vida.


CRISTIANISME

TítolAmish Grace

TraduccionsEl abismo del corazón, L’abisme del cor

DirectorGregg Champion

Any2010

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama biogràfic, Drama moral, Protestantisme radical, Mennonites, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiDramatització produïda per televisió sobre el tiroteig que va tenir lloc a un col·legi Amish de Pennsilvania l’any 2006. Centrant-se en la figura d’Ida Graber, la mare d’un dels cinc nens que van morir assassinats, el film demostra la reacció del perdó i de compassió que van mostrar les famílies Amish de les víctimes envers els agressors.


CRISTIANISME

TítolSmall Town Murder Songs

TraduccionsCanciones criminales de un pueblecito, Cançons criminals d’un poblet

DirectorEd Gass-Donnelly

Any2010

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama moral, Protestantisme radical, Mennonites, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiHistòria sobre la memòria, el crim i la redempció humana ambientada a un petit i pacífic poble mennonita d’Ontario (Estats Units) on un crim desvetllarà el passat violent de l’agutzil que malda per refer la seva vida.


CRISTIANISME

TítolA History of Christian Worship

TraduccionsUna historia del culto cristiano, Una història del culte cristià

DirectorTom Dallis

Any2010

PaísEstats Units

Paraules Clau Documental, Culte cristià, Història del cristianisme,

SinopsiSèrie didàctica que explica, en sis part, el desenvolupament de la litúrgia cristiana amb exemples presos del culte de les diverses denominacions cristianes. Cada part aprofundeix sobre un tema específic de la litúrgia, com ara la paraula, el cos, la festa, la música. l’expressivitat i la conversió.


CRISTIANISME

TítolThe Perpetua Story

TraduccionsLa historia de Perpetua, La història de Perpètua

DirectorChristian History Institute

Any2009

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama biogràfic, Animació, Perpètua, Martiri, Cristianisme primitiu,

SinopsiDramatització en dibuixos animats sobre la màrtir cristiana Perpètua que, segons la tradció, va donar la seva vida per la fe l’any 203 a la província romana de Cartago. Perpètua estava casada amb un noble romà i va patir el martiri en no voler negar la seva fe. El film es basa en la narració «La Passió de Santa Perpètua i Santa Felicitat i els seus companys», un dels texts més antics del cristianisme sobre el martiri.


CRISTIANISME

TítolWesley

Traduccions

DirectorJohn Jackman

Any2009

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama biogràfic, John Wesley, Anglicanisme, Protestantisme, Cristianisme al Regne Unit,

SinopsiDrama biogràfic sobre el reformador anglès John Wesley (1703-1791) el qual és considerat avui el pare del Metodisme, tot i que ell va morir considerant-se anglicà. La trama parteix l’any 1732 quan el jove Wesley viatja a les colònies britàniques d’Amèrica a predicar, on viu un desencant amorós però coneix l’autenticitat del moviment reformador anomenat «els Germans Moraus», un grup reformat que insisteix en la pietat i en l’exercici de la caritat. La producció segueix la vida del reformador basada en els seus diaris, fins que comença a predicar els principis que conformaran el metodisme: la pietat profunda lligada a l’estudi de la Bíblia, i l’acció social a favor dels més necessitats.


CRISTIANISME

TítolThe Greatest Song

TraduccionsLa mejor canción, La millor cançó

DirectorSarah Poindexter

Any2009

PaísEstats Units

Paraules Clau Comèdia romàntica, Espiritualitat, Cristianisme Baptista, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiFilm inspirador cristià ambientat a una comunitat de feligresos d’una església Baptista del sud dels Estats Units on s’hi coneixen un productor de música i una noia amb conviccions religioses molt arrelades. L’amistat entre els dos personatges els portarà no només a l’enamorament, sinó també a descobrir una nova manera d’entendre la fe en Déu.


CRISTIANISME

TítolFaith of a Mustard Seed

TraduccionsLa fe de un grano de mostaza, La fe d’un gra de mostassa

DirectorAlex Popov

Any2009

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama espiritual, Protestantisme, Cristianisme evangèlic, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiDrama inspirador sobre David veu com el seu germà, aspirant a pastor, és assassinat per un noi al qual estava ajudant, fet que el posa en crisi i fa que la seva fe trontolli. Per empitjorar les coses rep la notícia que la seva dona ha estat diagnosticada amb una malaltia greu. Davant d’aquesta situació els seus amics i la seva família faran els possibles per fer créixer la poca fe que resta dins de David per tal que pugui afrontar les realitats que viu i donar un sentit a tot.


CRISTIANISME

TítolColor of the Cross 2: The Resurrection

TraduccionsEl color de la cruz 2: la resurrección, El color de la creu 2: la resurrecció

DirectorJean-Claude La Marre

Any2008

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama bíblic, Passió de Jesús, Racisme,

SinopsiSegona part de la pel·lícula del 2006 «Color of the Cross» del mateix director, aquesta vegada prolongant el tema del Jesús afro-americà condemnat a mort per racisme a l’àmbit de la resurrecció. Donada la resposta del públic a la primera part del film, aquesta part es va produir directament per la seva distirbució en DVD.


CRISTIANISME

TítolBloodline

Traduccions

DirectorBruce Burgess

Any2008

PaísEstats Units

Paraules Clau Documental, Vida de Jesús, Maria Magdalena, Esoterisme,

SinopsiDocumental sobre la vida de Jesús seguint la teoria de la descendència de Jesús a partir de Maria Magdalena, i lligada al Priorat de Sió, l’associació esotèrica que protegeix aquest llinatge. El documental entrevista a diversos experts en el tema que defensen el vincle entre Jesús, la seva dona Maria Magdalena, i el Sant Gral.


CRISTIANISME

TítolDeUsynlige

TraduccionsTroubled Water, Aguas turbulentes, Aigües turbulentes

DirectorErik Poppe

Any2008

PaísNoruega

Paraules Clau Drama moral, Protestantisme, Luteranisme, Cristianisme a Noruega,

SinopsiDrama noruec centrar en la realitat vista des de dos perspectives diferents. El personatge principal, Jan Thomas Hansen, és empresonat de jove perquè pren part en la mort accidental d’un nen. A la presó fa d’organista als serveis religiosos. Quan surt de la presó vol refer la seva vida, però el ressentiment dels seus acusadors i les pors dels seus coneguts faran que el seu retorn es converteixi en un infern. Jan Thomas trobarà la seva redempció afrontant novament les pors que el van portar a la presó. Més que un film sobre la religió, es tracta d’una pel·lícula carregada de simbolismes religiosos.


CRISTIANISME

TítolThe Richard Wurmbrand Story

TraduccionsLa historia de Richard Wurmbrand, La història de Richard Wurmbrand

DirectorChristian History Institute

Any2008

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama biogràfic, Animació, Richard Wurmbrand, Anglicanisme, Persecució religiosa,

SinopsiFilm biogràfic d’animació sobre Richard Wurmbrand (1909-2001), nascut a Rumania dins duna família jueva que es va convertir a l’anglicanisme. Degut a que va declarar públicament que el comunisme i el cristianisme no eren compatibles, el govern romanès el va fer empresonar. Els seus amics van pagar per treure’l de la presó, i va marxar primer cap el nord d’Europa i finalment als Estats Units on va fundar l’organització «La Veu dels Màrtirs» (Voice of the Martyrs) que es dedica a ajudar a cristians perseguits d’arreu del món.


CRISTIANISME

TítolSex Drive

Traduccions

DirectorSean Anders

Any2008

PaísEstats Units

Paraules Clau Comèdia, Protestantisme radical, Mennonites, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiComèdia americana en forma de «road-trip» sobre un universitari adolescent que empren un viatge en cotxe amb dos amics de cara a conèixer personalment una noia que ha conegut per internet. Durant el viatge tenen una averia al cotxe i un grup d’Amish els ajuden. Un dels companys viatgers coneix llavors a una noia Amish i s’enamora d’ella, decidint finalment fer-se ell mateix mennonita.


CRISTIANISME

TítolKautokeino-opprøret

TraduccionsThe Kautokeino Rebellion, La rebelión de Kautokeino, La rebel·lió de Kautokeino

DirectorNils Gaup

Any2008

PaísNoruega

Paraules Clau Drama històric, Colonialisme, Protestantisme, Luteralisme, Cristianisme a Noriega, Poble Sami,

SinopsiDrama històric ambientat a Noruega l’any 1852 durant la confrontació entre els colonitzadors cristians (en la seva gran majoria luterans) i els Sami, un grup ètnic que professa una religiositat pre-cristiana. Els Sami defensen les seves arrels i s’oposen a l’explotació i les injustícies de que son objecte. El pastor luterà Stockfleth, que lidera el grup de colons, no ho veu així. Una dona jove anomenada Elen, que pertany al grup carismàtic luterà Lastendià (fundat pel pastor luterà Lars Levi Laestadius) empeny als Sami a ser independents i no dependre ni de l’església ni dels colons.


CRISTIANISME

TítolThe Gladys Aylward Story

TraduccionsLa historia de Gladys Aylward, La història de Gladys Aylward

DirectorChristian History Institute

Any2008

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama biogràfic, Animació, Gladys Aylward, Protestantisme, Cristianisme evangèlic, Cristianisme a la Xina,

SinopsiProducció cinematogràfica en dibuixos animats sobre la vida de la britànica Gladys May Aylward (1902-1970), una missionera evangèlica que va anar a la Xina. Hi va treballar pel govern xinès i va tenir cura d’un orfenat. Quan l’any 1938 els japonesos van envair la regió, Aylward va salvar 100 orfes xinesos portant-los més enllà de les muntanyes malgrat estar ella mateixa ferida. Va morir a Taiwan, on va fundar un orfenat que porta el seu nom.


CRISTIANISME

TítolDoubt

TraduccionsLa duda, El dubte

DirectorJohn Patrick Shanley

Any2008

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama moral, Vida religiosa, Sacerdoci, Pederàstia, Catolicisme, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiFilm basat en l’obra teatral homònima de l’autor nord-americà John Patrick Shanley, la qual va suscitar un cert escàndol quan va ser estrenada. El film, ambientat l’any 1964 a l’època del Concili Vaticà Segon i els canvis que va comportar, se centra en el col·legi de San Nicolau al Bronx, on un carismàtic i brillant sacerdot, el pare Flynn, intenta canviar les estrictes normes de l’escola, que durant anys han estat ferrament aplicades per la germana Aloysius Beauvier, una directora de tracte agre que creu en el poder de la disciplina. Amb els canvis socials i polítics que corren l’escola ha acceptat el seu primer alumne negre. Però quan la germana James li comenta a la germana Aloysius les seves sospites que el pare Flynn li fa massa cas a Donald, l’estudiant afroamericà, la superiora comença una lluita personal per treure a la llum la veritat i expulsar Flynn de l’escola i dela parròquia. Finalment el pare Flynn accepta deixar el càrrec, però no resta clar si és a causa de l’acusa de pederàstia o per altres raons. El fet que el sacerdot hagi marxat és prova suficient per la germana Aloysius de la seva culpabilitat. La germana, pel seu costat, manifesta a la germana James els dubtes que l’assalten.


CRISTIANISME

TítolLuther und die Nation

TraduccionsLuther and the Nation, Lutero y la Nación, Luter i la Nació

DirectorOlaf Götz, Christian Twente, Stephan Koester, Erica von oeller, Robert Wiezorek

Any2008

PaísAlemanya

Paraules Clau Documental biogràfic, Martí Luter, Luteranisme, Protestantisme, Cristianisme a Alemanya,

SinopsiDocumental sobre la vida i l’obra de Martí Luter realitzada per la televisió alemanya dins de la sèrie de documentals televisius anomenat «Die Deutschen» (Els Alemanys) sobre personatges històrics alemanys de relleu. La dramatització dels esdeveniments és més aviat limitada. El documental subratlla com la Reforma recau sobretot en Luter, i analitza de prop alguns dels seus escrits més significatius, així com les conseqüències religioses i culturals de la traducció de la Bíblia a l’alemany.


CRISTIANISME

TítolChristianity and Islam

TraduccionsCristianismo e Islam, Cristianisme i Islam

DirectorTimothy George

Any2008

PaísEstats Units

Paraules Clau Documental interreligiós, Bíblia, Islam, Cristianisme Evangèlic,

SinopsiDocumental dividit en quatre parts de caràcter apologètic que explica, des de la perspectiva dels cristians evangèlics, com parlar de Crist als musulmans. El film explica les creences dels musulmans i les seves diferències i semblances amb el cristianisme. Ofereix també temes d’estudi i pistes per l’aprofundiment.


CRISTIANISME

TítolThe Secrets of Jonathan Sperry

TraduccionsLas historia de Jonathan Sperry, Les històries de Jonathan Sperry

DirectorRich Christiano

Any2008

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama espiritual, Protestantisme, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiDama d’inspiració cristiana ambientat als Estats Units durant els tumultuosos anys 70 sobre un ancià de 70 anys anomenat Jonathan Sperry que intenta convertir a tres nois a la fe cristiana mitjançant les històries que els explica.


CRISTIANISME

TítolFireproof

TraduccionsPrueba de fuego, Prova de foc

DirectorAlex Kendrick

Any2008

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama familiar, Espiritualitat, Matrimoni, Protestantisme, Cristianisme Baptista, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiPel·lícula d’inspiració cristiana sobre el capità Caleb Holt, un bomber reconegut per la seva valentia en salvar persones. Però en la seva vida personal Caleb viu una altra realitat: la relació amb la seva dona després de 7 anys comença a esmorronar-se. Quan la parella té decidit de separar-se, John, el pare de Caleb, li proposa de fer un experiment que dura 40 dies anomenat «el desafiament de l’amor», inspirat per la fe que els seus pares han retrobat. Caleb està disposat a fer la prova, però la seva dona no vol. Caleb pregunta com pot estimar a algú que li nega una oportunitat, i John li respon que aquest és precisament l’amor que Déu mostra a la humanitat. Així Caleb empren el camí per salvar el seu matrimoni recolzat per ‘ajut de Déu que no perd l’esperança.


CRISTIANISME

TítolMesih

TraduccionsThe Messiah, El Mesías, El Mesíes

DirectorNader Talebzadeh

Any2007

PaísIran

Paraules Clau Drama històric, Drama bíblic, Vida de Jesús, Isha (Jesús), Islam xiïta, Islam, Alcorà,

SinopsiDrama televisiu en diversos capítols produït per la televisió estatal iraniana que representa la vida de Jesús des d’una perspectiva musulmana. La trama segueix no només les dades de la vida de Jesús que ofereixen els evangelis canònics, sinó també el que es diu de Jesús a l’Alcorà. El director va dir al seu moment que el film de Mel Gibson sobre la passió de Jesús va inspirar moltes de les opcions cinematogràfiques que va fer en realitzar «Mesih». La producció presenta dos finals: un segons la tradició cristiana, on Jesús mor i ressuscita, i una altra segons la tradició alcorànica, on Jesús realment no va ser crucificat i on apareix com un dels profetes de Déu.


CRISTIANISME

TítolThe Eric Liddell Story

TraduccionsLa historia de Eric Liddell, La història d’Eric Liddell

DirectorChristian History Institute

Any2007

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama biogràfic, Animació, Eric Liddell, Protestantisme, Esports, Missions, Cristianisme a la Xina,

SinopsiBiografia en dibuixos animats del missioner i esportista escocès Eric Hanry Liddell (1902-1945). Nascut a la Xina, va participar als Jocs Olímpics de París l’any 1924 i es va fer famós perquè no va voler córrer la cursa de 100 metres perquè tenia lloc un diumenge. Va participar a la cursa de 400 metres i va guanyar la medalla d’or. L’any 1925 va tornar a la Xina com a missioner fins que els japonesos el van empresonar quan van envair el país. Va morir a un camp de concentració japonès.


CRISTIANISME

TítolLuz silenciosa

TraduccionsSilent light, Llum silenciosa

DirectorCarlos Reygadas

Any2007

PaísMèxic

Paraules Clau Drama moral, Protestantisme radical, Mennonites, Cristianisme a Mèxic,

SinopsiEn el context d’una comunitat cristiana mennonita de Cuautémoc (Mèxic), Johan, un home casa i amb fills manté una relació il·lícita amb una altra dona de la comunitat, trencant així les seves creences i les normes que regeixen la comunitat amb la qual viu. La situació genera diverses crisis en mig d’una forma de vida aparentment calmada i allunyada de els preocupacions del món modern.


CRISTIANISME

TítolThe Lost Tomb of Jesus

TraduccionsLa tumba perdida de Jesús, La tomba perduda de Jesús

DirectorSimcha Jacobovici

Any2007

PaísEstats Units

Paraules Clau Documental, Vida de Jesús, Passió de Jesús, Arqueologia,

SinopsiEs tracta d’una co-producció entre el Discovery Channel Nord-americà i Vision TV (Canadà) sobre la Tomba de Talpìot, una tomba descoberta l’any 1980 a Jerusalem on, segons els seus descobridors, hi van ser enterrades les restes de Jesús, el fill de Josep. El documental posa en dubte els arguments teològics sobre la vida , mort i resurrecció de Jesús que ofereixen els Evangelis. La producció es va estrenar juntament amb el llançament al mercat d’un llibre amb el mateix títol.


CRISTIANISME

TítolJohn Harvard

Traduccions

DirectorMichael Van Devere

Any2007

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama històric, John Harvard, Educació, Protestantisme, Puritanisme, Religió als Estats Units,

SinopsiDrama biogràfic que dramatitza part de la vida de John Harvard, al ministre purità que va contribuir al desenvolupament de la Universitat de Harvard i que avui constitueix una de les institucions educatives més prestigioses del món. El drama presenta la vida del ministre i les seves idees sobre la religió i l’educació, permetent que el públic entengui millor l’esperit cristià i purità que va inspirar el projecte educatiu de Harvard.


CRISTIANISME

TítolLogoi kai amartimata

TraduccionsWords and Sins, Palabras y pecados, Paraules i pecats

DirectorVasilis Mazomenos

Any2007

PaísGrècia

Paraules Clau Drama bíblic, Drama al·legòric, Drama moral, Vida de Jesús,

SinopsiLa trama del film comença amb un poeta i malalt mental que es troba amb la seva diligent i pia infermera. El poeta vol fer el seu testament espiritual, raó per la qual comença, amb l’ajut de la infermera, una obra teatral sobre la passió de Jesucrist utilitzant a emigrants il·legals com a extres. La representació contrasta amb un jove executiu a un Spa que experimenta els set pecats capitals.


CRISTIANISME

TítolSaving Sarah Cain

TraduccionsSalvando a Sarah Cain, Salvant a Sarah Cain

DirectorMichael Landon Jr.

Any2007

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama, Dona, Protestantisme radical, Mennonites, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiDrama basat amb el llibre de Beverly Lewis «La redempció de Sarah Cain» (2002) i produït per televisió. La trama explica com una periodista de Portland anomenada Sarah Cain viatja fins Pennsilvania per assistir a l’enterrament de la seva germana Amish, comunitat que no visitava per les dificultats que havia tingut. Però davant de a mort de la seva germana es veu obligada a tenir cura dels cinc nebots que han quedat orfes. Decideix portar-los a Portland, però la vida a la ciutat resulta massa difícil per a ells. Finalment tornen tots a la comunitat Amish per viure-hi feliçment.


CRISTIANISME

TítolThe Muslim Jesus

TraduccionsEl Jesús musulmán, El Jesús musulmà

DirectorIrshad Ashraf

Any2007

PaísRegne Unit

Paraules Clau Documental, Vida de Jesús, Islam, Alcorà,

SinopsiDocumental produït per la cadena britànica ITV on es comparen les diferències i semblances entre el Jesús dels Evangelis i el Jesús de l’Alcorà, és a dir entre el Jesús considerat com a Fill de Déu, i el Jesús considerat com a profeta. La producció presenta diversos experts que exposen les diferències entre les dues fons religioses. Es tracta de la primera producció a la televisió britànica on s’afronta aquesta temàtica.


CRISTIANISME

TítolMore than Dreams

TraduccionsMás que sueños, Més que somnis

DirectorCristobal Krusen

Any2007

PaísEstats Units

Paraules Clau Documental interreligiós, Jesús, Islam, Mística,

SinopsiInteressant documental sobre un fenomen present entre diversos musulmans: es tracta d’homes i dones musulmanes que, sense conèixer els evangelis i sense tenir cap coneixença cristiana somnien amb Jesucrist i veuen les seves vides transformades. El vídeo presenta et testimoniatge de cinc musulmans (d’Egipte, Turquia, Nigeria, Iran i Indonèsia) que han tingut aquesta experiència, probablement fundada en la importància que Jesús (Isha) té al text de l’Alcorà i dins de la tradició espiritual musulmana.


CRISTIANISME

TítolMartin Luther

TraduccionsMartin Luther, Martín Lutero, Martí Luter

DirectorGünther Klein

Any2007

PaísAlemanya

Paraules Clau Documental biogràfic, Martí Luter, Luteranisme, Cristianisme a Alemanya,

SinopsiDocumental sobre la vida de Martí Luter dins de la sèrie de documentals televisius alemanys anomenat «Giganten» (Gegants de la història) que tractava sobre personatges alemanys que havien canviat el món. El documental dramatitza alguns dels episodis de la vida de Luter, particularment el temps que va estar amagat al castell de Warburg i la realització de la traducció de la bíblia a l’alemany. Conté també comentaris de diversos teòlegs que expliquen el significat de la reforma luterana i el seu impacte avui.


CRISTIANISME

TítolElizabeth: The Golden Age

TraduccionsElizabeth: la edad de oro, Elizabeth: l’edatd’or

DirectorShekhar Kapur

Any2007

PaísRegne Unit, França, Alemanya, Estats Units

Paraules Clau Drama històric, Drama biogràfic, Elisabet I d’Anglaterra, Anglicanisme, Cristianisme al Regne Unit,

SinopsiSegona part del film «Elisabeth» (1998) inspirat en la vida de la reina Elisabet I d’Anglaterra. Aquesta part subratlla l’oposició entre el regne protestant anglès i el regne catòlic del rei Felip que es confronten l’any 1588, marcant el començament de l’època d’or d’Anglaterra i el crepuscle imperial d’Espanya. La trama es teixeix al voltant del rei Felip d’Espanya, el qual està construint una armada per envair Anglaterra, i trama una trampa de cara a unir la seva armada amb les tropes franceses que controla la cosina d’Elisabet, Maria Estuard, que es troba presonera al nord d’Anglaterra. Al mateix temps la reina s’enamora de Walter Raleigh, el qual jugarà un paper important en la derrota de l’armada espanyola i en el descobriment dels complots de la cort. Al llarg del film la reina i els seus consellers discuteixen sovint el tema de la llibertat de religió i els riscs que implica de cara a la identitat i la seguretat nacionals.


CRISTIANISME

TítolGruz 200

TraduccionsCargo 200

DirectorAleksey Balabanov

Any2007

PaísRússia

Paraules Clau Drama moral, Comunisme, Cristianisme Ortodox, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiFilm ambientat a Rússia l’any 1984 sobre Artemy, un professor que ensenya Ateisme científic a la Universitat de Leningrad i que va a visitar al seu germà al petit poble rural on viu. Durant la visita coneix diversos personatges, entre els quals un policia abusiu amb el qual discuteix sobre el comunisme i l’ateisme. El professor resta un dies al poble del seu germà i es veu involucrat en una intriga que és conseqüència de la violència i els abusos del policia, el qual viola a una dona i mata a un productor clandestí d’alcohol de cara a amagar la seva depravació. Davant de la complexa situació mancada d’humanitat Artemy, després d’haver professat l’ateisme científic tota la seva vida, entra dins d’una església ortodoxa i demana ser batejat. Els altres personatges continuen la seva vida de disbauxa i mancada de sentit.


CRISTIANISME

TítolLord Help Us

TraduccionsDios nos ayude, Déu ens ajudi

DirectorShavar Ross

Any2007

PaísEstats Units

Paraules Clau Comèdia, Drama espiritual, Ministeri, Cristianisme Baptista, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiUn ministra Baptista que acaba d’enviudar paga les conseqüències d’un rumor que propaga un dels seus feligresos. Jewels i Kayla l’ajudaran a aclarir el malentès i al mateix temps l’ajudaran a refer la seva vida. Es tracta d’una comèdia inspiradora realitzada per un públic afro-americà cristià.


CRISTIANISME

TítolThe Da Vinci Code

TraduccionsEl código Da Vinci, El codi Da Vinci

DirectorRon Howard

Any2006

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama de suspens, Opus Dei, Catolicisme, Vaticà, Esoterisme, Maria Magdalena,

SinopsiAdaptació cinematogràfica de la novella homònima de Dan Brown que gira al voltant de l’estudiós de símbols nord-americà Robert Langdon, el qual es veu embolicat en una trama que el portarà d’un assassinat al Louvre a diversos llocs lligats al grup secret anomenat els «Illumiati», que defensen el secret de Maria Magdalena la qual, en realitat, hauria donat a llum un fill de Jesús. La descoberta d’aquesta realitat està contrarestada per les accions del Prelat de l’Opus Dei, l’associació laïcal catòlica. Langdon acabarà descobrint el misteri amb l’ajut d’una policia francesa, Sophie Neveu, qui resulta ser ella mateixa la descendent de Maria Magdalena. El film, malgrat l’èxit que va tenir la novel·la original, va tenir una acollida modesta tot i ser una original barreja entre l’imaginari religiós popular contemporani i la trama d’acció.


CRISTIANISME

TítolThe John Bunyam Story

TraduccionsLa historia de John Bunyam, La història de John Bunyam

DirectorChristian History Institute

Any2006

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama biogràfic, Animació, John Bunyam, Misticisme, Protestantisme, Cristianisme Baptista, Cristianisme al Regne Unit, Cristianisme al Renaixement,

SinopsiFilm de dibuixos animats sobre la vida de l’escriptor i predicador baptista John Bunyan (1628-1688), autor de l’obra esdevinguda clàssica de l’espiritualitat cristiana «El progrés del Pelegrí». Va lluitar com a soldat durant la Guerra Civil Anglesa, després de la qual es va interessar per la religió i va formar part d’un grup cristià inconformista, raó per la qual va ser arrestat, restant empresonat per dotze anys. A la presó va començar a treballar en la seva obra espiritual. Alliberat, es va convertir en un predicador i un autor espiritual de gran popularitat en l’àmbit anglosaxó.


CRISTIANISME

TítolSon of Man

TraduccionsHijo del hombre, Fill de l’home

DirectorMark Dornford-May

Any2006

PaísSudàfrica

Paraules Clau Drama bíblic, Drama al·legòric, Vida de Jesús, Passió de Jesús, Cristianisme bíblic,

SinopsiFilm sud-africà que situa la passió i la resurrecció de Jesús en el context de la Sud-àfrica contemporània. La trama comença amb Maria, que cerca refugi de la violència generada per la guerra civil. Mentre s’amaga té una aparició. L’aparició li diu que serà mare del fill de Déu, cosa que ella entén quan es troba embarassada i dona a llum un fill. Aquest creix, comença a predicar i té un grup de seguidors. L’ocupació militar canvia la situació. En general els militars consideren Jesús inofensiu, però Judes els convenç que és una amenaça. Els militars agafen Jesús i el torturen perquè deixi de predicar, però ell s’hi oposa i és assassinat. Maria pren el cos del seu fill mort i el penja en una creu peqruè tot el poble el pugui veure. Els del poble comencen a cantar a la seva memòria, però els militars els fan callar. Jesús finalment ressuscita i anima els habitants del poble a continuar els cants de lloança a Déu. L’acollida d’aquesta peculiar adaptació de la vida de Jesús va ser alta.


CRISTIANISME

TítolThe Nativity Story

TraduccionsNatividad: la historia, Nativitat: la història

DirectorCatherine Hardwicke

Any2006

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama bíblic, Maria, Josep, Jesús, Nativitat,

SinopsiDrama èpic sobre la nativitat de Jesús filmat a Itàlia i al Marroc. Es tracta del primer film que va fer la seva premiere a la Ciutat del Vaticà. El film inicia amb la matança dels innocents per ordre d’Herodes, el qual tem que el messies anunciat li tregui el tron. La trama salta llavors al passat quan el sacerdot Zacaries fa un sacrifici al temple i l’Àngel Grabriel li revela que tindrà un fill, que serà Joan el Baptista. La trama va presentant als diversos personatges i els esdeveniments que han de tenir lloc, com ara Maria i Josep, i l’anunciació. L’edicte de Cèsar August ordenant un cens a tot l’imperi obliguen a Josep i Maria, ara casats i conscients que el fill que ha de donat a llum Maria és un enviat de Déu, han de fer el viatge a traveç de Palestina per arribar a Betlem. Els esdeveniments segueixen els textos bíblics de la nativitat: la nit al pessebre, el naixement de Jesús i la veneració dels pastors, així com l’arribada dels tres savis d’Orient amb els seus regals. Advertits per un àngel, Josep, Maria i Jesús nounat marxen cap a Egipte tot amagant-se d’Herodes, i hi resideixen fins que aquest mor. Al final del film els tres personatges retornen a Palestina i s’estableixen a Natzaret.


CRISTIANISME

TítolLiving in a Perfect World

TraduccionsViviendo en un mundo perfecto, Vivint a un mon perfecte

DirectorDiego D’Innocenzo, Marco Leopardi

Any2006

PaísMéxic, Itàlia, Estats Units

Paraules Clau Documental, Protestantisme radical, Mennonites, Cristianisme a Mèxic, Cristianisme a Bolívia,

SinopsiFilm documental sobre quatre mennonites russos que viuen a les seves comunitats respectives: a Chihuahua (al desert mexicà) i al bosc bolivià. Al llarg del documental les quatre famílies mostren com anhelen contruir un món perfecte intentant compaginar la tradició amb la modernitat.


CRISTIANISME

TítolAmazing Grace

Traduccions

DirectorMichael Apted

Any2006

PaísRegne Unit, Estats Units

Paraules Clau Drama històric, Drama biogràfic, William Wiferforce, Protestantisme, Metodisme, Quàquers, Esclavatge, Cristianisme al Regne Unit,

SinopsiDrama històric que gira al voltant de William Wiferforce, el parlamentari metodista britànic que va lluitar per l’abolició de l’esclavitud a Anglaterra al s. XIX. El film sintetitza diversos moments de la vida personal i política del personatge subratllant la seva transformació personal i espiritual. El film comença l’any 1797 amb William Wiberforce de vacances a Bath, amb el seu cosí, Henry Thornton. Aquí William va conèixer la seva futura esposa, Barbara Spooner. La història fa un flash 15 anys enrere fins al 1782 i Williams explica els esdveniments que l’han portat fins a on està en aquell moment. Començà com un ambiciós i popular membre del Parlament, que fou persuadit pels seus amics, William Pitt, Thomas Clarkson, Hannah More i altres per tal que comencés a treballar sobre el tema del comerç d’esclaus britànic. Això el porta a ser molt impopular a la Cambra dels Comuns del Regne Unit, ja que el comerç d’escllus amaga molts interessos comercials. Cansat i frustrat degut a les dificultats que troba, Williams emmalalteix. La història salta llavors al 1797. William considera deixar la política indefinidament però Barbara el convenç de continuar lluitar per la causa abolicionista, ja que creu que William és l’únic que ho pot fer. William i Barbara es casen. Ell, amb una esperança renovada pel matrimoni, torna a lluitar contra el comerç esclavista, ajudat per Thornton, Clarkson i James Stephen. Després de 20 anys de lluites, aconsegueix que es legisli l’abolició del comerç d’esclaus a l’Imperi britànic. La sub-trama del film fa referència també a l’autor del popular himne «Amazing Grace» (al qual fa referència el títol de la pel·lícula), el clergue John Newton, el qual era un mercader d’esclaus fins que es va convertir. Newton és també un dels personatges que anima a Wiferforce a perseverar amb la causa abolicionista.


CRISTIANISME

TítolDer vierte König

TraduccionsThe Fourth King, El curato rey mago, El quart rei mag

DirectorMichael Ekbladh, Ted Sieger

Any2006

PaísAlemanya, Suïssa, Suècia

Paraules Clau Animació, Infantil, Drama bíblic, Cristianisme bíblic,

SinopsiCurtmetratge en dibuixos animats que imagina les aventures d’un quart rei mag d’orient, anomenat Mazzel, el qual, junt amb el seu camell Chamberlin vol anar als tres savis d’orient a seguir l’estrella que els portarà a jesús nounat. Diverses situacions impediran a Mazzel de poder seguir tot el que fan els savis que segueix.


CRISTIANISME

TítolFacing the Giants

TraduccionsGigantes hacia la victoria, Gegants vers la victòria

DirectorAlex Kendrick

Any2006

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama moral, Espiritualitat, Esports, Protestantisme, Cristianisme Baptista, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiSegon film produït per Sherwood Pictures, la productora de l’església Baptista d’Albany (Georgia - ESTATS UNITS) dedicada a produir pel·lícules d’inspiració cristiana. El film presenta a Frant Taylor, un entrenador de futbol americà que porta sis anys entrenant l’equip del col·legi de secundària i que no ha pogut portar al seu equip a la victòria complerta. Quan l’estella de l’equip canvia de col·legi i l’equip perd molts partits consecutius els pares volen que Grant dimiteixi. En lloc d dimitir l’entrenador decideix ensenyar als nois que de cara a triomfar hi ha més que fama i glòria, i que cal tenir una confiança profunda en Déu. Els extres del film son tots feligresos de l’església Baptista de Sherwood.


CRISTIANISME

TítolZhivoy

TraduccionsThe Hero, El héroe, L’heroi

DirectorAleksandr Veledinskiy

Any2006

PaísRússia

Paraules Clau Drama moral, Guerra de Txetxènia, Cristianisme Ortodox, Cristianisme a Rússia,

SinopsiKir, un soldat que torna atorrentat de la guerra Txetxena després d’haver-hi perdut a molts dels seus companys al front, es troba amb els fantasmes de dos dels seus camarades caiguts, i després amb el fantasma del pare Sergei, un sacerdot ortodox. Les aparicions generen en Kir una crisis de sentit, particularment quan Kir i el fantasma del pare Sergei lluiten (al·legoria de la lluita de Jacob amb l’àngel de Génesis 32). El fantasma del sacerdot contribueix a que Kir trobi la pau amb el seu passat, i li ajuda a trobar les tombes dels seus companys caiguts.


CRISTIANISME

TítolBeyond the Gates of Splendor

TraduccionsMás allá de las puertas, Més enlla de les portes

DirectorJim Hanon

Any2006

PaísEstats Units

Paraules Clau Documental, Missions, Cristianisme baptista, Cristianisme a l’Equador,

SinopsiDocumental sobre els esdeveniments relacionats amb l’operació missionera Baptista anomenada «Operació Auca», un intent de cinc missioners nord-americans d’evangelitzar les tribus guaranís de la selva de l’Equador. Cinc del missioners van morir atacats pels aborígens, però un va sobreviure i manté amistat amb alguns dels guaranís que els van atacar. El documental és un complement al film basat en aquesta experiència titulat «El final de l’esperit» de l’any 2005.


CRISTIANISME

TítolBella

Traduccions

DirectorAlejandro Monteverde

Any2006

PaísEstats Units Mèxic

Paraules Clau Drama espiritual, Drama moral, Avortament,

SinopsiFilm d’inspiració espiritual que reflecteix el camí d’auto realització, on el personatge principal s’adona que de vegades és necessari perdre-ho tot de cara a apreciar les coses que son realment importants. Ambientada a Nova York, la trama inicia amb José, el qual intenta ajudar a la seva amiga i companya de treball Nina, la qual està embarassada d’un home al qual no estima i vol avortar. A causa de la tardança en tornar a la feina, José perd la feina. Els dos personatges comencen una conversa sobre els fets que han marcat les seves vides i sobre el sentit de la vida mateixa. Tot i així, Nina insisteix que vol avortar. Tres anys després Nina va a visitar a José, el qual ha adoptat a la filla de Nina i li ha posat el nom de Bella.


CRISTIANISME

TítolOrlov

TraduccionsThe Island, La isla, L’illa

DirectorPavel Lungin

Any2006

PaísRússia

Paraules Clau Drama moral, Mística, Vida religiosa, Cristianisme Ortodox, Cristianisme a Rússia,

SinopsiProducció russa al voltant de la figura mística de la tradició cristiana ortodoxa coneguda com el «boig de Déu». El film gra al voltant del pare Anatoly, un monjo d’un monestir ortodox del nord de Rússia que havia estat soldat durant la Segona Guerra Mundial i que havia assassinat a un dels seus camarades per instigació dels soldats alemanys, raó pe la qual viu una vida de penediment a la recerca de perdó. Tot i ser un personatge de caràcter difícil que viu entre el carbó de la sala de calefacció, el pare Anatoly gaudeix d’una gran popularitat entre els fidels que freqüenten el monestir degut a la seva saviesa i al seu esperit profètic, fet que suscita l’antipatia d’alguns dels seus germans de comunitat. Després d’ajudar a diversos pelegrins i d’incomodar a alguns dels seus germans, Anatoly porta a terme un exorcisme a la filla d’un alt oficial de la marina russa, que resulta ser el soldat que ell creia haver assassinat durant la guerra. Anatoly mor en pau havent transformat la vida de molts, inclosos el superior i el prior de la seva comunitat. El film va ser molt ben acollit per la jerarquia de l’església Otodoxa Russa la qual el va promoure entre els seus fidels. Es tracta també d’una bona representació cinematogràfica de molts elements de la mística cristiana ortodoxa.


CRISTIANISME

TítolColor of the Cross

TraduccionsEl color de la cruz, El color d ela creu

DirectorJean-Claude La Marre

Any2006

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama bíblic, Passió de Jesús, Racisme,

SinopsiEs tracta d’una innovadora interpretació de la passió de Jesús (segueix les seves últimes 48 hores) segons la qual Jesús era un home negre la mort dels qual va se causada per prejudicis racials. El film, tot i la seva originalitat, no va ser ben acollit degut al seu baix pressupost i a la baixa qualitat de la producció. Però la critica va considerar la idea de base com una bona actualització del significat de la passió.


CRISTIANISME

TítolFaith Like Potatoes

TraduccionsNo pierdas la fe, No perdis la fe

DirectorRegardt van den Bergh

Any2006

PaísSud-àfrica

Paraules Clau Drama social, Drama històric, Anglicanisme, Cristianisme a Sud-àfrica,

SinopsiFilm inspirador basat en la història real de Angus Buchman, un granger de Zàmbia amb arrels escoceses que deixa el país degut a la situació política i baixa fins a Natal (Sud-àfrica) a reiniciar la seva vida junt amb la seva família. Posseint només el que porten a la furgoneta i la terra que han adquirit a Natal, han de lluitar per sortir endavant. El desànim i les dificultats no es fan esperar, però la fer d’aquest granger (que sostenia que la fe, com les patates, no es veuen fins que no donen fruit) i el suport de la seva família faran que pugui realitzar el seu somni.


CRISTIANISME

TítolRobber of the Cruel Streets: George Müller

TraduccionsLadrón de las calles crueles: Geoge Müller, Lladre dels carrers cruels: Geoge Müller

DirectorCrawford Telfer

Any2006

PaísEstats Units

Paraules Clau Documental biogràfic, George Müller, Cristianismm evangèlic, Cristianisme als Regne Unit,

SinopsiDocumental sobre la vida del treballador social evangèlic George Müller (1805-1898) que va crear un orfenat a la ciutat britànica de Bristol anomenat «Ashley Down Orphanage» el qual mantenia, no mitjançant almoines, sinó mitjançant la pregària. Amb aquesta actitud de fe els nens de l’orfenat sempre van tenir menjar a taula. Müller havia portat una vida dissoluta fins que va convertir-se i va iniciar la seva tasca social en mig d’una ciutat marcada per la industrialització.


CRISTIANISME

TítolThe Ultimate Gift

TraduccionsEl último regalo, L’últim regal

DirectorMichael O. Sajbel

Any2006

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama espiritual, Protestantisme, Cristianisme Baptista, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiFilm inspirador basat en la novel·la homònima de Jum Stovall, basat en la història verídica del granger Dewey H. Ward. La trama explica com Jason Stevens, un noi al qual mai no li ha mancat res, està per rebre una herència del seu avi Red. Però en lloc d rebre els diners, per sorpresa de Jason el que el seu avi li ha preparat és una sèrie de 12 regals que volen fer que el jove arrogant s’adoni dels veritables valors de la vida. Seguint les indicacions del seu avi Jason farà amistat amb una nena malalta terminal i amb la seva mare aclaparada per la tristesa per aprendre que allò important a la vida no son els diners, sinó la felicitat que prové de donar-se i compartir.


CRISTIANISME

TítolThe Exorcism of Emily Rose

TraduccionsEl exorcismo de Emily Rose, L’exorcisme d’Emily Rose

DirectorScott Derrickson

Any2005

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama legal, Exorcisme, Catolicisme, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiDrama basat vagament en la història de l’advocada nordamericana Anneliese Michel que defensa a un sacerdot catòlic acusat d’homicidi en deixar morir a una noia a la qual estava exorcitzant. La trama comença amb la mort de la noia, anomenada Emily Rose, durant l’exorcisme, amb signes de malnutrició. El sacerdot que realitzava el ritus, el pare Richard Moore, és arrestat. Encara que l’arquebisbat vol que es declari culpable, el sacerdot s’hi nega. És així com comença a explicar la història d’Emili, la qual es va alternant amb escenes del judici. Emily resulta ser una noia normal que obté una beca per anar a la universitat, però hi comença a sentir una presència estranya i pudor de cremat. La situació de la noia empitjora amb al·lucinacions i episodis catatònics, raó per la qual un company d’estudis la porta a casa i finalment els pares demanen que es faci un exorcisme, cosa que les autoritats eclesiàstiques accepten. Durant el judici l’advocada Bruner comença a tenir experiències misterioses, inclosa la mort d’un dels testimonis del judici. El relat de l’exorcisme mosta que Emily està posseïda per diversos esperits malignes. La noia, que comença a tenir visions de la Mare de Déu, decideix oferir-se com a sacrifici, en la línea dels màrtirs de l’església primitiva. Els fets narrats son contrastats per l’acusa, que veu en ells explicacions purament racionals. Finalment el sacerdot és trobat culpable, però la sentència és commutada pel temps que porta a la presó. L’advocada deixa la pràctica legal, i el sacerdot sosté que l’únic que el pot jutjar en aquest cas és Déu mateix. Malgrat els efectes especials i les escenes de terror, el film subratlla les conseqüències legals de l’exercici dels exorcismes en mig d’una societat que ignora els fets sobrenaturals.


CRISTIANISME

TítolEnd of the Spear

TraduccionsEl final del espíritu, El final de l’esperit

DirectorJim Hanon

Any2005

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama històric, Missions, Protestantisme, Cristianisme Baptista, Cristianisme a l’Equador,

SinopsiAquest film, basat en l’experiència real d’un grup de missioners baptistes a la jungla de l’Equador l’any 1956 dins d’un projecte missioner anomenat «Operació Auca», explica la història de Mincayani, un aborigen guaraní que va atacar al grup de cinc missioners evangèlics, i Steve Saint, un dels missioners que va sobreviure a l’atac dels aborígens. La mort dels missioners que portaven temps intentant evangelitzar la tribu va fer que s’establís una relació profunda entre Sint i Micayani transformant les seves vides.


CRISTIANISME

TítolThe God Who Wasn’t There

TraduccionsEl Dios que no existió, El Déu que no va existir

DirectorBrian Flemming

Any2005

PaísEstats Units

Paraules Clau Documental, Vida de Jesús, Mite de Jesús,

SinopsiDocumental independent que qüestiona l’existència de Jesús afirmant que les teories de l’existència de Jesús que defensen els cristians son mites i no corresponen a la realitat històrica. Segons aquesta teoria el Nou Testament hauria agafat un mite i l’hauria revestit de fets històrics per fer-lo real. Els arguments del documental han estat confrontants per diversos pensadors cristians nord-americans.


CRISTIANISME

TítolDominion: Prequel to the Exorcist

TraduccionsEl exorcista: El comienzo-La versión prohibida, L’exorcista: El començament-La versió prohibida

DirectorPaul Schrader

Any2005

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama sobrenatural, Dimoni, Exorcisme, Caolicisme, Cristianisme a Àfrica,

SinopsiAquest film és una versió alternativa a la quarta part de la saga de l’Exorcista que es va estrenar l’any 2004 sota la direcció de Renny Harlin. S’hi narren els orígens de la vocació del pare Lankester Merrin com a exorcista, subratllant la perduda de la seva fe quan era un sacerdot durant la Segona Guerra Mundial i es va veure implicat en l’execució de diversos feligresos instigat per un sàdic oficial de les SS. Després de la guerra el sacerdot es dedica plenament a l’arqueologia. Quan segueix una excavació a l’Àfrica Oriental és testimoni de les barbaritats que cometen les persones de la zona, i descobreix que la causa d’aquest mal rau al centre del temple que es troba a l’excavació arqueològica. Merrin descobrirà que el lloc on es troba el temple és el lloc on Lucífer va caure a la terra quan va ser desterrat del cel, i que l’origen de la presència maligna està vinculada a les forces satàniques que fan que els habitants del lloc i els soldats anglesos portin a terme tota mena d’actes inhumans. Malgrat ser una versió alternativa al film del 2004 i que es va editar directament en DVD, curiosament va tenir més èxit que la versió destinada a les sales de cinema l’any precedent.


CRISTIANISME

TítolThe William Tyndale Story

TraduccionsLa historia de William Tyndale, La història de William Tyndale

DirectorChristian History Institute

Any2005

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama biogràfic, Animació, William Tyndale, Bíblia, Anglicanisme, Cristianisme al Regne Unit, Cristianisme al Renaixement,

SinopsiDrama biogràfic en dibuixos animats sobre William Tyndale (1494-1536) un anglicà que va realitzar una de les primeres traduccions de la Bíblia a l’anglès partint dels originals hebreu i grec. La seva traducció serviria com a base per la posterior versió oficial anglicana de la Bíblia, l’anomenada «King James Bible». El personatge va morir a Brussel·les penjat per ordre del rei d’Anglaterra, el qual el va condemnar com a heretge per haver realitzar la traducció de les escriptures, cosa inicialment prohibida pel rei Enric VIII.


CRISTIANISME

TítolThe Jim Elliot Story

TraduccionsLa historia de Jim Eliot, La història de Jim Eliot

DirectorChristian History Institute

Any2005

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama biogràfic, Animació, Missions, Jim Elliot, Protestantisme evangèlic, Cristianisme a l’Equador,

SinopsiDrama d’animació sobre la vida del missioner evangèlic James Elliot (1927-1956), un dels cinc missioners protestants que van morir durant l’anomenada Operació Auca, un intent d’evangelització de les tribus Huaorani de l’Equador. Elliot i els seus companys missioners van ser atacats per un grup de guerrers aborígens que s’oposaven a l’evangelització portada a terme pels missioners en la regió.


CRISTIANISME

TítolJesús, el peregrino de la luz

TraduccionsJesus, the Pilgrim of Light, Jesús, el pelegrí de la llum

DirectorJoan Carlos Sánchez

Any2005

PaísEspanya

Paraules Clau Drama bíblic, Vida de Jesús, Religiositat popular, Catolicisme, Cristianisme a Espanya,

SinopsiProducció cinematogràfica realitzada al voltant de la representació de la Passió de Crist que es porta a terme a Ciudad Rodrigo (Salamanca) amb la participació dels habitants del lloc. El guió va ser realitzat pel sacerdot catòlic Juan Carlos Sánchez, que també fa de director i encarna el personatge de sant Pere. Es tracta de la posada en escena d’una tradició popular aprofitant els paisatges de Salamanca i sense cap pretensió professional.


CRISTIANISME

TítolKingdom of Heaven

TraduccionsEl reino de los cielos, El regne dels cels

DirectorRidley Scott

Any2005

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama històric, Drama interreligiós, Catolicisme, Islam, Islam a Palestina, Creuades, Cristianisme a l’Edat Mitjana, Cristianisme a Jerusalem,

SinopsiAmbientat durant les creuades del s. XII, la història narra les aventures de Balian, un orfebre francès la dona del qual se suïcida. El personatge segueix al seu pare, un creuat, per lluitar per Jerusalem contra les tropes de Saladí, convençut que així podrà salvar l’ànima de la seva dona. El viatge es converteix en una aventura: és perseguit per la llei, el seu pare mor a Messina, el vaixell que el porta a Jerusalem naufraga, i es troba lluitant contra un cavaller musulmà al qual li acaba regalant el seu cavall. A Jerusalem coneix la cobejança i l’odi de molts creuats, així com l’idealisme d’altres. Balian acaba convertint-se el defensor de Jerusalem contra Saladí, batalla que perd després de molta resistència, però obtenint que tots els habitants de la ciutat puguin viure. El film subratlla les relacions islamo-cristianes caracteritzades en els personatges del Príncep de Jerusalem i Balian per un costat, i Saladí per l’altre. Però al mateix temps caricaturitza la figura del prelat cristià que cerca salvar-se a costa dels altres. Malgrat les seves imprecisions, la producció copsa l’ambigüitat de la predicació de l’Evangeli i la proclamació de la guerra santa.


CRISTIANISME

TítolPopulärmusik från Vittula

TraduccionsPopular Music, Música popular, Música popular

DirectorReza Bagher

Any2004

PaísSuècia

Paraules Clau Drama moral, Música, Protestantisme, Luteranisme, Cristianisme a Suècia,

SinopsiProducció cinematogràfica sueca sobre dos amics, Matti i Niila, que viuen el pas de la infantesa a la joventut ajudats per la música. Les famílies dels nois pertanyen a un grup luterà carismàtic anomenat Laestadià (de Lars Levi Laestadius, un pastor del s.XIX). Matti ajuda a Niila a descobrir que la seva veritable salvació no està en la religió el seu pare, de fet, és un fanàtic religiós) sinó en la música.


CRISTIANISME

TítolSå som i himmelen

TraduccionsAs It Is in Heaven, Tierra de Ángeles, Terra d’Àngels

DirectorKay Pollak

Any2004

PaísSuècia

Paraules Clau Comèdia dramàtica, Protestantisme, Luteranisme, Cristianisme a Suècia,

SinopsiDrama ambientat a un petit poble de suècia a on arriba un famós director d’orquestra, Daniel Daréus, que afronta una crisi professional i ha acceptat la feina de director de la coral parroquial. El pastor luterà del lloc, anomenat Stig, li dona la benvinguda. Daniel aviat s’adona que una de les dificultats de la coral son els problemes que afronten els cantaires personalment, raó per la qual fa un esforç per ajudar-los. Aviat la coral creix degut a la popularitat i carisma del seu director. El pastor Stig se sent gelós del director, creant una enemistat més marcada per l’enveja que per la raó.


CRISTIANISME

TítolPlain Truth

TraduccionsLa pura verdad, La pura veritat

DirectorPaul Shapiro

Any2004

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama moral, Dona, Protestantisme radical, Mennonites, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiCurtmetratge televisiu nord-americà basat en l’obra literària homònima de Jodi Picoult sobre una noia soltera Amish de 18 anys que és acusada d’haver matat el seu infant acabat de néixer. De cara a defensar-la arriba un parent seu que és un advocat reconegut i que és també d’origen Amish.


CRISTIANISME

TítolThe Passion of the Christ

TraduccionsLa Pasión de Cristo, La Passió de Crist

DirectorMel Gibson

Any2004

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama bíblic, Vida de Jesús, Passió de Jesús,

SinopsiRelat puntual de les últimes dotze hores de la vida de Crist. La seqüència comença a l’Hort de les Oliveres, on es presenta un Crist que pateix angoixa i solitud en preveure el dolor i la mort. Es tracta d’una figura que no evadeix la temptació i que lluita per seguir la voluntat de Déu. La trama segueix amb rigor literari el relats dels texts evangèlics sobre la Passió, utilitzant com a llengües les pròpies de l’època: el llatí, el grec i l’hebreu. El director no dissimula les escenes sangonoses de la Passió – alguns crítics afirmen que s’hi recrea – com tampoc no evita alguns tocs pietosos i dolços propis de la pietat popular. Només vers el final del film s’aprecia un raig de llum que toca la mà traspassada de Jesús com a premonició de la Resurrecció. La pel·lícula va tenir una acollida contrastada. El director i els productors no van deixar d’aprofitar les respostes positives per part d’algunes autoritats vaticanes per promoure-la, però dins del món jueu va ser acusada d’antisemita. Sigui com sigui es tracta d’una de les produccions sobre la Passió de Jesús més significatives de la història del cinema.


CRISTIANISME

TítolDer neunte Tag

TraduccionsThe Ninth Day, El noveno dia, El novè dia

DirectorVolker Schlöndorff

Any2004

PaísAlemanya, Luxemburg

Paraules Clau Drama històric, Nazisme, Antisemitisme, Catolicisme, Cristianisme a Luxemburg, Cristianisme a Alemanya,

SinopsiFilm que aborda, de forma narrativa, el debat sobre la posició del catolicisme i els camps de concentració durant la Segona Guerra mundial. El sacerdot catòlic Henri Kremer, presoner al camp de concentració alemany de Dachau, rep autorització per anar a casa durant nou dies pel funeral de la seva mare. L’oficial de la Gestapo Gebhardt, que sap que Kremer pertany a una família rica de Luxemburg, li diu que durant aquells dies ha d’intentar convèncer al bisbe de Luxemburg d’escriure una carta al Vaticà de cara a que el Papa recolzi a Hitler i al nazisme. Li diu que només d’aquesta manera podrà salvar els seus companys del camp de concentració. Durant els nou dies el sacerdot intentarà explicar als horrors dels camps als seus familiars i convèncer al bisbe, però ningú li creu, raó per la qual torna al camp de concentració per morir.


CRISTIANISME

TítolSaved!

Traduccions¡Salvados!, Salvats!

DirectorBrian Dannelly

Any2004

PaísEstats Units

Paraules Clau Comèdia, Protestantisme, Cristianisme evangèlic, Homosexualitat, Cristianisme als Estats Units,

SinopsiComèdia juvenil ambientada a un col·legi evangèlic americà i centrada en Mary, una noia cristiana amb una vida quasi perfecta, fins que descobreix que el seu xicot Dean és homosexual. Decidida a ajudar-lo, promet a Déu fer tot el possible per «salvar-lo», incloent el tenir relacions sexuals amb ell abans del matrimoni. Però Dean és enviat pels seus pares a un centre de «degayficació» (on, de fet, coneixerà la seva parella gay), i ella queda embarassada. Mary comença així a canviar d’amistats, i a allunyar-se de la seva amiga cristiana perfecta Hilary Faye, la qual en el fons resulta ser molt perversa. El film descriu el procés de transformació del personatge principal en el context d’un entorn profundament conservador però amarat de secrets i d’incoherències.


CRISTIANISME

TítolThe Real Family of Jesus

TraduccionsLa familia de Jesús, La família de Jesús

DirectorAnna Cox

Any2004

PaísRegne Unit, Estats Units

Paraules Clau Documental, Bíblia, Vida de Jesús,

SinopsiDocumental dramatitzat realitzat amb la col·laboració del historiador Tony Burroughs, que va aparèixer dons la col·lecció «Els gran enigmes de la història». L’obra pretén afrontar diversos interrogants relatius a la figura històrica de Jesús, com ara si Jesús era en realitat el Messes esperat pel judaisme i si Josep, el seu pare, havia tingut altres fills, etc. Encara que el documental no dona massa llum sobre molts dels interrogants que vol respondre referents a la vida de Jesús, l’ambientació històrica i la recerca de les fonts resulta acurada.


CRISTIANISME

TítolThérèse: The Story of Saint Thérèse of Lisieux

TraduccionsTeresa: la historia de Santa Teresa de Lisieux, Teresa: la història de Santa Teresa de Lisieux

DirectorLeonardo Defilippis

Any2004

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama hagiogràfic, Teresa de Lisieux, Mística, Carmelites, Catolicisme, Cristianisme a França,

SinopsiFilm biogràfic sobre a vida de Teresa de Lisieux (1873-1897). Inicia amb la mort de la mare del personatge quan aquesta tenia només 4 anys. A partir dels 14 anys la noia comença a tenir profundes experiències espirituals que la porten a voler ser monja Carmelita. Quan li diuen que és massa jove per fer-se religiosa contemplativa, viatja al Vaticà a la recerca d’una indulgència papal. Un cop religiosa, l’experiència espiritual de Teresa va més a fons, experiències que relata als seus escrits, en particular l’autobiografia, en la qual es basa el film. El film és un homenatge a una de les santes més populars del catolicisme.


CRISTIANISME

TítolExorcist: The Beginning

TraduccionsEl exorcista: el comienzo, L’exorcista: els inicis

DirectorRenny Harlin

Any2004

PaísEstats Units

Paraules Clau Drama sobrenatural, Dimoni, Exorcisme, Caolicisme, Cristianisme a Àfrica,

SinopsiQuart film de la saga de L’Exorcista, que explica els inicis de l’experiència del pare Lankester Merrin com a exorcista,el sacerdot que va exorcitzar a Regan McNail en la primera part. Es tracta d’un sacerdot que va perdre la fe degut a les crueltats de les que va ser testimoni durant la Segona Guerra Mundial. Al film hi apareix inicialment com un arqueòleg que fa feines per col·leccionistes privats. L’any 1949 al Caire rep l’encàrrec de robar una imatge antiga d’una església cristiana que tot just s’ha a descobert a l’Africà Oriental. Quan el sacerdot-arqueòleg arriba al lloc del temple descobreix que els fets inexplicables que hi tenen lloc són la conseqüència d’una presència demoníaca que es troba al cor del temple. L’experiència porta al sacerdot novament a la fe i a la tasca d’exorcista de l’església catòlica.


CRISTIANISME

TítolThe Order

TraduccionsDevorador de pecados, Devorador de pecats

DirectorBrian Helgeland

Any2003

PaísEstats Units Alemanya

Paraules Clau Drama fantàstic, Catolicisme, Esoterisme, Vaticà,

SinopsiFilm de suspens i ficció sobre Alex Bernier, un sacerdot membre d’un ordre arcà dins de l’església catòlica anomenats els carolingis. Bernier és cridat al Vaticà per investigar la misteriosa mort del superior de l’ordre. La investigació, portada a terme amb l’ajut de dos companys molt particulars i amb armes enginyoses, el portarà a descobrir una secta que tè com a objectiu acabar amb l’ordre del carolingis i instaurar el caos espiritual al món. Es tracta d’un film que barreja la religiositat, l’estil gòtic i la ciència ficció, ambientada en un context pretesament catòlic, aglutinant elements de la cultura popular com els vampirs i els zombies.


CRISTIANISME

TítolPahat pojat

TraduccionsBad Boys, Chicos malos, Nois dolents

DirectorAleksi Mäkelä

Any2003

PaísFinlàndia

Paraules Clau Drama d’acció, Drama moral, Protestantisme, Luteranisme, Cristianisme a Finlàndia,

SinopsiDrama d’acció sobre quatre germans finlandesos que formen un grup de criminals anomenat «Eura Daltons». Els nois es veuen oprimits pel seu pare, un home conservador i rígid que professa un luteranisme de tall fonamentalista. La pel·lícula està basada en fets reals


CRISTIANISME