Fons Filmogràfic

Traducció: Los bahá'í

Director: WestWind Pictures

País: Canadà

Documental històricFilosofia bahá'íBahaisme al Canadà

Documental televisiu produït per la cadena canadenca 'Vison TV' sobre els principis de la fe bahá'í, la seva història, l'arribada dels primers bahá'ís a Canadà l'any 1898, i el testimoniatge de diversos bahaistes canadencs. Els productors del documental subratllen la intenció explícita del documental de cara a promoure una cara positiva de la religió i la seva influència a favor d'una societat més justa i pacífica.

Traducció: Para encender una vela

Director: Maziar Bahari

País: Iran

DocumentalFilosofia bahá'íEducacióBahaisme a Iran

Documental sobre la realitat del bahaisme a Iran, on, tot i ésser la minoria religiosa més significativa del país, es troba en una situació de persecució, evitant que els joves bahá'í puguin accedir a l'educació. El documental subratlla com, davant d'aquesta realitat, el «Baha'i Institute for Higher Education» (Institut Bahá'í per a l'Educació superior) es va establir l'any 1987 de cara a oferir als joves bahá'í l'oportunitat d'accedir a l'educació superior, marcant així el triomf del coneixement sobre la intolerància.

Traducció: Tabú iraní

Director: Reza Allamehzadeh

País: Iran

DocumentalReligióFilosofia bahá'íBahaisme a Iran

Documental sobre la persecució dels creients bahá'í a Iran. El film està bàsicmanet constituït pel testimoniatge d'algunes víctimes d'aquesta persecució que ara resideixen a diferents llocs del mon, així com entrevistes - realitzades de forma clandestina - a polítics i acadèmics d'Iran que parlen sobre la situació del bahaisme a Iran.

Traducció: El jardinero

Director: Mohsen Makhmalbaf

País: Iran

Drama moralReligióFilosofia bahá'íBahaisme a Iran

Drama documental filmat en part al jardí dels Bahá'í de la Muntanya del Carmel, a Israel, que representa un diàleg entre un pare i el seu fill sobre la religió en general, on el pare defensa la seva importància i el fill posa en dubte el seu sentit. Durant el diàleg els personatges parles del Bahaisme, religió prohibida al seu país d'origen (Iran) i sobre el significat de la violència religiosa. Degut a la temàtica del film i a la referència explícita al bahaisme, el director iranià Mohsen Makhmalbaf va rebre nombroses crítiques per part de les autoritats del seu país.

Traducció: Educación bajo fuego

Director: Jeff Kaufman

País: Estats Units

DocumentalFilosofia bahá'íEducacióBahaisme a Iran

Aquest documental tracta sobre la persecució dels creients bahá'í a Iran avui, així com la seva exclusió del sistema educatiu a causa de la seva fe. El documental subratlla la lluita del «Baha'i Institute for Higher Education» (Institut Bahá'í per a l'Educació superior), creat l'any 1987, de cara a poder oferir al joves bahaistes l'educació superior que els denega l'estat, raó per la qual 30 membres d'aquests institució has patit empresonament per motius de seguretat nacional.

Traducció: El caminante

Director: Jess Firth

País: Estats Units

Documental

Documental realitzat per promoure el coneixement del bahaisme i els seus principis, accentuant la situació de persecució i discriminació que afronten els seus creients a diversos països, així com les diferents activitats socials que porten a terme els bahaistes, tant a nivell local com a nivell de les Nacions Unides. El format del documental gira al voltant del presentador i director, el qual viatja a diverses parts del món on hi ha presència bahá'í (Israel, Egipte, Estats Units, el Regne Unit, India, etc.) on entrevista personatges bahá'í que expliquen la seva situació i les seves creences, així com la història del bahaisme.

Traducció: Fe Bahá\'í - Un paso adelante

Director: Ryan Haidarian, Leyla Haidarian

País: Sudàfrica

DocumentalFilosofia bahá'íBahaisme a Sudàfrica

Documental que té com a objectiu presentar els principis de la fe bahá'í, junt amb el testimoniatge de tres fidels bahaistes sud-africans que expliquen les accions que porten a terme en coherència amb la seva fe, com ara una mare de família que va convertir casa seva en un orfenat que acull nens víctimes de la violència als carrers, un economista i emprat del govern que ha desenvolupar un programa per tal que les persones amb ingressos modestos puguin estalviar i adquirir habitatge, i una noia que ha desenvolupat un programa d'educació tècnica en ordinadors i en igualtat de gèneres al treball. Tots ells testimonien com la seva fe ha estat la inspiració i constitueix la guia per portar endavant aquests projectes.

Traducció: Bahá'ís en mi patio trasero

Director: Naama Pyritz, Asaf Shafir

País: Israel

DocumentalFilosofia bahá'íBahaisme a Israel

Breu documental sobre la fe bahá'í realitzat principalment al voltant del Centre Bahá'í Internacional del Mont Carmel a Haifa, Israel, on s'exposa l'essència del pensament i la història d'aquesta religió. El documental inclou una breu entrevista amb la neta del fundador del bahaisme, Nigar Bahai Amsalem.

Traducció: The Secret of Our Century

Director: Martine Caillard, Bahiyyih Nakhjavani-Dahl

País: França

Documental biogràficBaha'u'llahHistòria del bahaismeBahaisme a l'Orient Mitjà

Documental francès que presenta la vida de Baha'u'llah, títol pel qual es coneix Mirzá Hussayn-Alí (1817-1892), fundador del bahaisme. El film segueix la vida del personatge des del seu primer exili, l'any 1852, fins la seva ascensió, l'any 1892, subratllant tant les penúries que va haver de patir, així com la seva visió del món i de la religió.