Fons Filmogràfic

Traducció: L'aparició

Director: Xavier Giannoli

País: França

Mare de Déu

Les aparicions de la Verge Maria són territori del cinema didàctic, però aquest no és el cas. En Jacques, un corresponsal de guerra traumatitzat, rep l'encàrrec del Vaticà de formar part d'una comissió de valoració d'unes aparicions a una jove de 18 anys. Atès que el film no està basat en un llibre de Dan Brown, no hi ha conspiracions ni assassinats. El director i guionista Xavier Giannoli, més que en les qüestions de fe desitja centrar-se en la història oculta dels protagonistes. El miracle sol ocórrer dins de les persones.

Director: Marta Díaz

País: Espanya

Religiositat popular

Graciosa i realment divertida història d'una aspirant a presidenta d'una confraria a qui una confabulació de tradició i masclisme li frustra els seus desitjos. Però la revenja serà terrible. Respectuosa amb la religiositat popular, hereva del costumisme i el sainet, la pel·lícula ofereix una bona amalgama de denúncia i humor entre la irreverència i la reivindicació feminista.

Director: Ziad Doueiri

País:

0

Un insult sembla una qüestió banal i privada. Al Líban actual la convivència no és fàcil i les ferides de la història segueixen mal cicatritzades i poden supurar en qualsevol moment. Un palestí musulmà ha insultat un libanès cristià. L'enfrontament va als tribunals i des d'allà, a la palestra pública. Magníficament desplegada cap a fora en la repercussió pública i cap a dins en el dolor soterrat. Quan ningú no té el monopoli del sofriment. Com es poden traçar els camins per a una reconciliació?

Traducció: Un encuentro con el Mesías

Director: Deon Gibson

País: Estats Units

Drama espiritualProtestantismeCristianisme BaptistaCristianisme als Estats Units

Adaptació moderna de les històries bíbliques de Barrabàs, el criminal que els jueus van preferir deixar lliure enlloc de Jesús, de la dona amb fluxos de sang que va ser guarida per Jesús, i del cec Bartimeu, que també va ser guarit per Jesús. El director entrellaça en aquest drama la història dels tres personatges en el context d’una ciutat americana moderna.

Traducció: Un encuentro con el Mesías

Director: Martin Doblmeier

País: Estats Units Alemanya

Documental biogràficDietrich BonhoefferNazismeLuteranismeCristianisme a Alemanya

Documental sobre el pastor i teòleg protestant luterà Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) que va morir penjat a un camp de concentració nazi degut a la seva oposició a Hitler i al nazisme. El documental va implicar una recerca extensa dins d’arxius tant a Europa com als Estats Units, raó per la qual els recursos gràfics i les fotografies son abundants. Moltes escenes de la vida del teòleg estan representades per actors.

Traducció: Grito de la tierra

Director: Lakesha Lorene

País: Estats Units

Drama espiritualProtestantismeCristianisme evangèlicCristianisme als Estats Units

Breu drama espiritual que segueix la vida de quatre individus els quals han hagut de decidir entre el camí que els proposa el món i el camí estret que proposa Déu, i com han cercat l’ajut de Déu de cara a tenir la saviesa per decidir el que és millor i més just. Es tracta d’un curt realitzat per una productora cristiana afro-americana amb el propòsit de moure al públic vers una vivència de fe més profunda.

Traducció: Ama diferent

Director: Anthony Hackett

País: Estats Units

ComèdiaRacismeInterculturalCristianisme evangèlicCristianisme als Estats Units

Film realitzat dintre del cercle de producció cinematogràfica afro-americana protestant. Lindsay Walker és una dona blanca que va créixer a un poble amb blancs, però que obté una feina a una consultora afro-americana, cosa que implica un xoc cultural per la noia. Un col·lega afro-americà, Neque Campbell, mogut per la compassió i per la fe, ajudarà a Lindsay a entendre la cultura afro-americana per tal que no perdi la feina, fet que esdevé l’inici d’una sòlida amistat.

Traducció: Nada sin Dios

Director: Keenan Robinson

País: Estats Units

Drama familiarEducacióProtestantismeCristianisme evangèlicCristianisme als Estats Units

Producció cinematogràfica americana pertanyent a la producció de films d’inspiració cristiana de l’àmbit afro-americà. el personatge central és un jove que ve d’una família abusiva i ha anat passant per diverses famílies d’acolliment. Sempre li han dit que serà un fracassat, fins que a l’escola troba un professor que creu en ell i el convenç que l’entorn negatiu en el qual viu no el defineix. També li ajuda a enfortir la seva confiança en Déu per tal que pugui assolir objectius nobles a la vida.

Traducció: Resucitado

Director: Kevin Reynolds

País: Estats Units

Drama bíblicResurrecció de JesúsCristianisme bíblic

Drama bíblic de caràcter èpic ambientat en l’època de la passió i resurrecció de Jesús. La trama se centra en Clavius, un tribú romà al qual Ponç Pilat encomana la missió d’indagar sobre Jeshua, un condemnat que molts consideren el Messies i que diuen ha ressuscitat. Atès que els romans no en poden trobar el cos, Clavius es veu obligat a seguir als seus deixebles per veure on ha anat a parar el cos. El tribú, però, es troba amb Jesús ressuscitat durant una ràtzia i decideix seguir-lo amb ls seus deixebles. Pilat creu que Clavius l’ha traït i envia soldats per apressar els deixebles de Jeshua. Clavius ajuda als deixebles a amagar-se dels soldats i és testimoni de l’ascensió de Jesús. El film finalitza amb Clavius parlant amb un estrany a una regió remota, on li diu que el seu trobament amb Jeshua li va canviar la vida.